Tehnologie

Acord împotriva atacurilor cibernetice, semnat de un extins grup de companii

Roxana Roseti › Mar, 2018-04-17 15:53
„Atacurile devastatoare din ultimul an demonstrează că securitatea informatică nu se referă doar la ceea ce poate face o singură companie, ci și la ceea ce putem face împreună”.

Aceasta a declarat președintele Microsoft, Brad Smith, contextul fiind important: companii din fiecare sector tehnologic al comunicării digitale se angajează să lupte împotriva folosirii abuzive a tehnologiei lor și să își protejeze împotriva atacurilor cibernetice toți clienții indiferent de naționalitate, locație geografică sau motivul din spatele atacurilor.
Ca dovadă a acestui angajament, 34 de companii globale din domeniul tehnologiei și securității au semnat Cybersecurity Tech Accord, un acord esențial ce reunește cel mai extins grup de companii în efortul și promisiunea de a-și proteja clienții de pretutindeni împotriva atacurilor cibernetice, fie că este vorba de acțiuni ale grupurilor infracționale sau ale unor state suverane
„Acest acord larg al industriei de tehnologie ne va ajuta să adoptăm o direcție principială către metode mai eficiente de a colabora și de a proteja clienții din întreaga lume", a mai spus Brad Smith (https://cybertechaccord.org/).
Companiile și-au asumat angajamente bazate pe patru principii esențiale.

Apărare consolidată
Companiile vor implementa o apărare consolidată împotriva atacurilor cibernetice. Ca parte a acestei strategii și recunoscând faptul că toată lumea trebuie să beneficieze de protecție, companiile s-au angajat să-și protejeze toți clienții de pe întreg globul, indiferent de motivul din spatele atacurilor online.
Excluderea infracțiunilor
Companiile nu vor ajuta guvernele în lansarea de atacuri cibernetice și vor proteja împotriva manipulării sau exploatării produselor și serviciilor lor, în fiecare etapă a dezvoltării tehnologice, a designului și a distribuției.
Consolidarea capacităților
Companiile vor susține mai mult dezvoltatorii, utilizatorii și companiile care le utilizează tehnologia, ajutându-i să-și îmbunătățească capacitatea de a se proteja. Aceasta va include colaborarea privind noile practici de securitate și noile funcții pe care companiile le pot implementa în produsele și serviciile lor individuale.
Acțiune colectivă
Companiile vor extinde relațiile existente și vor stabili împreună noi parteneriate formale și informale cu industria, societatea civilă și cercetătorii în domeniul securității, pentru a îmbunătăți colaborarea tehnică, pentru a coordona dezvăluirea vulnerabilităților, a expune amenințările și minimiza potențialul introducerii de cod malițios în spațiul cibernetic.

Companiile semnatare este posibil să fi aderat anterior acordului sau fără un angajament public la unele sau la toate aceste principii, însă acest acord reprezintă un angajament comun, public, de colaborare în eforturile de asigurare a securității cibernetice. Acest acord rămâne deschis spre a fi luat în considerare și de noi semnatari din sectorul privat, de mari sau mici dimensiuni, indiferent de domeniu, credibili și cu standarde înalte de securitate cibernetică, care pot adera fără rezerve la principiile acestuia.
Victimele atacurilor cibernetice sunt întreprinderi și organizații de toate dimensiunile, cu pierderi economice care se estimează că vor totaliza 8 trilioane de dolari până în 2022. Printre alte perturbări și riscuri în materie de siguranță, atacurile cibernetice recente au cauzat închiderea unor companii de mici dimensiuni, amânarea de intervenții chirurgicale în spitale și împiedecare furnizării anumitor servicii de către instituții de stat.

Companiile care au semnat acordul intenționează să organizeze prima lor întâlnire în cadrul conferinței RSA, un eveniment de securitate cibernetică ce are loc în San Francisco, și se vor concentra pe consolidarea capacităților și pe acțiunile comune. Acțiunile viitoare pot include principii directoare dezvoltate în comun sau implementarea pe scară largă a unor funcționalități de securitate, precum și schimburi de informații și parteneriate pentru combaterea amenințărilor specifice, pentru ca mediul online să devină un loc mai sigur pentru oamenii și companiile de pretutindeni și pentru a susține promisiunea și beneficiile pe care tehnologia le oferă societății. Printre cele 34 de companii se află ABB, Arm, Cisco, Facebook, HP, HPE, Microsoft Corp., Nokia, Oracle și Trend Micro, și împreună reprezintă operatori de tehnologii care alimentează infrastructura de comunicare și informare a internetului pe plan mondial.  

0 comentarii 340 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter