Studii&Analize

Rol cheie: A fost identificată o nouă genă

Roxana Roseti › Mie, 2018-07-04 18:19
A existat timp de peste 500 de milioane de ani, a fost prezervată şi transmisă de la organismele simple şi până la fiinţele umane, dar doar acum îi aflăm întreaga importanţă.

Un grup de cercetători australieni a identificat o nouă genă care are un rol cheie în reglementarea răspunsului imunologic al organismului împotriva infecţiilor şi bolilor.
Descoperirea realizată de o echipă a The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) poate ajuta la dezvoltarea de noi tratamente împotriva gripei, artritei şi chiar a cancerului, după cum notează La Vanguardia.

Gena numită C6orf106, sau C6, controlează producerea de proteine legate de bolile infecţioase, precum cancerul sau tipurile de diabet.
"Sistemul nostru imunitar produce proteine numite cytosine care ajută la forticarea sa şi previne ca viruşii şi patogenii să se reproducă şi să provoace boli sau infecţii", a declarat Cameron Steward, cercetător la CSIRO.
(http://www.lavanguardia.com/vida/20180702/45569252897/identifican-gen-clave-en-respuesta-inmunologica-a-infecciones-y-enfermedades.html).
"C6 reglementează procesul dezactivând producerea anumitor cytosine pentru a evita ca răspunsul nostru imunitar să scape de sub control", a explicat Steward.
"Citosynele reglementate de C6 sunt implicate într-o mare varietate de boli, inclusiv cancerul, diabetul, sau dereglările inflamatorii, precum artritele reumatoidale", a precizat expertul australian.

0 comentarii 335 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter