• Acest eveniment nu este de actualitate!
Evenimente

TEDxCluj 2018 – Connecting The Dots hosted by Paul Bourne și Veronica Soare

Cluj › 24 Feb 2018

TEDxCluj 2018 – Connecting The Dots hosted by Paul Bourne și Veronica Soare

24 februarie 2018
Opera Maghiară din Cluj-Napoca


“You can’t connect the dots by looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.” Steve Jobs

Să unești punctele înseamnă să înțelegi cum se leagă toate pentru a putea să mergi și mai departe, să conștientizezi de ce trăiești, înseamnă să găsești canale de comunicare și să construiești poduri, să vezi pădurea de copacii din față, să creezi ce nu a mai fost până acum pornind de la tot ce avem deja mai bun, să ajungi la sursă și să folosești cunoașterea ca pe o resursă, înseamnă să te conectezi cu oameni cu care poți nu doar să lucrezi ci chiar să excelezi.

De cele mai multe ori poți să unești punctele. Abia după ce ai reușit să escaladezi muntele. Chiar dacă pare un pic surprinzător, înțelegând trecutul clădești viitorul.

Când unești puncte de vedere ajungi surprinzător la conciliere. Când îți asumi punctele de penalizare atingi un nou prag de conștientizare.

Unind punctele ajungi la “Aha”! și uneori chiar la “Evrika!”. Unind punctele reușești să înțelegi și uneori chiar mistere să dezlegi.Speakeri

Melania Medeleanu – fondator MagiCamp

După de 20 de ani petrecuți în televiziune ca editor prezentator știri și moderator de emisiuni sociale și politice, Melania Medeleanu și-a reconfigurat viața în jurul activităților de voluntariat. E fondatorul proiectului social Afterschool Clinceni și mama “MagiCAMP”, tabăra pentru copii cu afecțiuni oncologice.
Își plătește întreținerea din lecții de dicție și media traininguri iar în timpul liber caută strategii prin care să înlăture hainele care acoperă banda de alergat. Asta dacă nu sunt proteste în piață. Este coautor al cărții “Stereotipuri feminine în cultura românească”, responsabilă de capitolul referitor la felul în care femeia e reprezentata în mass-media.

Ernesto Sirolli este autor și speaker TED
Conferința sa de pe ted.com a fost urmărită de aproape 3 milioane de ori. Acum aveți șansa de a-l vedea live.

Hashem Al-Ghaili este science communicator și producător video. Pagina sa de Facebook are peste 9 milioane de fani și a generat peste 4.4 miliarde de vizionări.

Dana Gonț, jurnalist de televiziune și blogger, lucrează în televiziune din 1995 și a prezentat, realizat sau produs emisiuni de muzică, film, divertisment, cultură sau reportaj. S-a specializat în televiziune la Cifap Paris, a studiat Filosofie și Jurnalism, Relații publice, e trainer autorizat și își exersează cât poate de des spiritul civic. E în echipa Digi24 din 2011 unde realizează un proiect unic: emisiunea Bonton.

Rita Carter este scriitoare și jurnalistă specializată în modul în care funcționează creierul uman. Cărțile ei includ primul ghid în neuroștiință: ”Mapping the Mind”, care a fost tradusă în 14 limbi. Timp de șapte ani, a prezentat programul de știri de noapte “Thames News” și a scris pentru reviste și ziare din întreaga lume, incluzând London Times, Telegraph, Guardian și New Scientist.

Cătălina Curceanu este cercetător în domeniul “atomilor imposibili” în calitate de cercetător șef la Institutul Național de Fizică Nucleară din Italia. Se ocupă cu planificarea și managementul experimentelor nucleare la Laboratoarele Naționale din Gran Sasso.

Rebecca Ribbing este manager de proiect pentru sectorul de eșecuri în domeniul inovației în sistemul de sănătate. Asistentă medicală cu studii la Universitatea Lund, în curând va deveni psiholog clinician, în urma absolvirii facultății de Psihologie clinică la Universitatea Lund. A obținut licența în Psihologie la Trinity University, San Antonio, SUA. Născută în Suedia, a locuit și în Franța, Japonia, Coreea de Sud, Chile, Scoția și SUA.

Muzeul eșecurilor este o colecție de inovații interesante, dar nereușite. Majoritatea proiectelor de inovație dau greș și muzeul prezintă aceste insuccese pentru ca vizitatorii să aibă o experiență de învățare fascinantă. Colecția cuprinde peste 70 de produse și servicii nereușite, din întreaga lume, fiind o viziune unică în domeniul riscant al inovației. Muzeul se află în Helsingborg, Suedia.

Andrei Roșu, sportiv de anduranță, are 41 de ani și este tatăl a doi copii; are peste 15 ani de experiență în mediul corporatist, este atlet de anduranță, blogger, scriitor și inspirational speaker, organizator de evenimente de caritate, sprijină cauze sociale, este donator de sânge, și multe altele...

Aneta Bogdan – Branding Advisor

Cu sute de priecte de branding pe care le-a condus în ultimii 25 de ani, Aneta promovează brandingul și designul ca instrumente în construcția unui business și a reputației. A absolvit Științele economice la ASE București și a urmat un program MBA la Open University Business School (UK). Aneta a înființat Brandient în 2002, după o carieră de zece ani în marketing, în timpul căreia a deținut funcția de director de marketing și comunicare la Connex (care ulterior a fost cumpărat de Vodafone), contribuind la construcția unuia dintre cele mai admirate și valoroase branduri din Europa de Est.

Aneta scrie pentru reviste de specialitate și de afaceri, iar în 2010 a publicat best-sellerul “Branding on the Eastern Front “. Este un speaker extrem de apreciat în cadrul seminariilor și conferințelor, membru în juriile competițiilor naționale și internaționale de design, branding, advertising și PR.

Vlad Voiculescu - fost Ministru al Sănătății

A fost Ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș. S-a format în domeniul finanțelor la Vienna University of Economics and Business Administration, domeniu în care a și profesat până la sfârșitul lui 2015.
Vlad este în continuare prezent în viața publică atât la nivel național prin luările publice de poziție în domeniul sănătății cât și la nivel european unde activează deja din anul 2014 în funcții de conducere. Recent, Vlad a fost ales președinte al grupului de lucru pentru drepturile pacienților din cadrul European Society of Medical Oncology începând cu 2019.

Proiectele caritabile precum Rețeaua Citostaticelor, MagiCAMP sau colaborarea cu echipa care s-a ocupat de transportul şi tratamentul pacienţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania sunt acțiuni care vorbesc mult despre inima și dedicarea lui față de nevoile reale ale celor de lângă el.

Andrei Chivote Amărașteanu, artist și arhitect, a reușit să doboare un record (alături de Radu Niță): cea mai importantă campanie de crowdfunding originară din România. Lampster, o lampă de birou deghizată într-un roboțel cu atitudine, a adunat pe Kickstarter mai mult de 1,3 milioane de dolari într-o lună și jumătate de campanie. Înainte de Lampster, a avut șase alte campanii reușite pe Kickstarter, printre care Gențile Chivote, creații originale și fiecare dintre ele de succes. Când a creat Lampster, Andrei avea în spate 10 ani de practică, o școală de arhitectură și experiența unor alte campanii de crowdfunding.

Delia Vîrgă este doctor în psihologie, psiholog principal în psihologia muncii și cea organizațională. Expertiza profesională include evaluarea psihologică în domeniul resurselor umane, diagnoză organizațională şi intervenţiile din sfera sănătății ocupaționale în organizații. Pe langă o solidă experiență în consultanță, are și o activitate academică prestigioasă.

Este conferenţiar univ. dr. în cadrul Departamentului de Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara şi autor/co-autor a peste 40 de studii publicate în reviste naţionale şi internaţionale de specialitate.

Laura Ionescu este una dintre cele două co-fondatoare Dume de Mestecat, alături de Ioana Zvâc. Se ocupă de la 12 ani cu tot ceea ce înseamnă cuvânt, trecând prin diferite feluri de a se juca cu acesta, de la poezii naive, short stories în Rev de Pov, articole în DoR și până la masteratul în microistorie. Și-a dorit să devină jurnalist de război, dar a ales să rămână în țară, unde se luptă cu ideile și societatea în fiecare zi: este copywriter de 10 ani și activistă de când și-a dat seama că suntem responsabili pentru lumea în care trăim.

Ioana Nicolaie

Scriitoarea Ioana Nicolaie a publicat volume de versuri (“Poză retuşată”, “Nordul”, “Credinţa”, “Cenotaf”, “Autoimun” – desemnat de USR” Cartea Anului” 2013), antologia “Lomografii”, trei romane (“Cerul din burtă”, “O pasăre pe sîrmă”, “Pelinul negru” – Premiul pentru proză al Revistei Ateneu) și literatură pentru copii (“Aventurile lui Arik”, “Arik și mercenarii” și “Ferbonia”).

A fost nominalizată la premii naționale și internaționale, cel mai important fiind Eastern European Literature Award. Volumele ei au fost traduse în bulgară, sârbă, suedeză și germană. A fost inclusă în optsprezece volume colective românești și în numeroase reviste și antologii străine. Invitată pentru lecturi și conferințe la numeroase festivaluri naționale și internaționale de literatură. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România și a PEN România.

Mark Grist

Mark este artist și educator, locuiește în Peterborough. Scrie poezii și susține spectacole live, cu care merge în turnee în toată lumea. A avut contribuții recente pentru: The Royal Institute, BBC Radio 1, Radio 1 Xtra, Channel 4, Film 4, Red Bull, The National Maritime Museum și Google. Când nu scrie, nu este plecat în turneu sau nu joacă jocuri de societate, Mark pregătește video-uri poetice pentru canalul său de Youtube.


Pentru mai multe detalii și înscrieri puteți folosi adresa [email protected].

0 comentarii

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter