Ștefan Dărăbuș, Director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children 

Din 1997, Ștefan Dărăbuș este unul dintre oamenii care fac reformă în sistemul de protecţie a copilului. Din 2003, în calitate de Director Naţional al Hope and Homes for Children pentru România, iar din 2014, în calitate de Director Regional pentru Europa Centrală și de Sud. Dă 100%, în lupta pentru o viaţă cât mai bună pentru copiii din instituții și cei lipsiți de familie, deoarece crede cu tărie că nici un copil nu ar trebui să crească fără afecțiune, fără atașament și fără iubire.

Alături de echipa sa, a închis 55 de instituţii de tip vechi, în timp ce alte 15 sunt în curs de închidere. A sprijinit aproape 29.000 copii să rămână în familiile lor şi a reușit să scoată peste 5.200 copii din mediile traumatizante ale instituțiilor de tip vechi. Pe lângă aceştia, a reintegrat peste 800 copii în familile lor și a sprijinit peste 1.100 de tineri să devină independenți. De centrele maternale pe care le-a dezvoltat au beneficiat peste 650 de copii, alți 900 au putut fi protejați în centrele de primire în regim de urgenţă şi peste 2.000 de copii au fost găzduiți în centrele de zi pe care le-a creat cu echipa sa.

Este într-o călătorie fascinantă alături de Hope and Homes for Children, organizație care a ajuns să fie recunoscută în toată lumea drept una de elită în reforma sistemelor de protecţie a copilului și în dezinstituționalizare. Formarea sa inițială e în filologie: a absolvit Universitatea ”Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca și asta l-a ajutat să intre în lumea protecţiei copilului: primul său contact cu domeniul a fost în calitate de translator pentru o organizație britanică, încă pe când era student, în 1997. De aici, au urmat sesiuni lungi și aprofundate de formare în asistență socială, psihologia copilului și dezvoltare organizațională. A făcut un doctorat în Teoria Literaturii, la Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca.  Între timp, pentru că îl preocupa să fie un lider cât mai bun, a absolvit un MBA în Management organizațional, la ”The Open University Business School”, Marea Britanie.

 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter