Gabriel Chitu | Cariere

De ce nu ne plac diminutivele în magazin?

Gabriel Chitu › Joi, 2013-04-11 09:50
De ce nu ne plac diminutivele în magazin?

“Doriți și punguță? Aveți aici bănuții dvs., iar aici bonulețul. Imediat vă aduc și facturica!”. De la magazinul de cartier până la marii jucători din retail, cu toții se pare că au înțeles că amabilitatea cu clienții nu poate fi mai bine exprimată decât printr-un exces de diminutive. “Doriți să vi-l împachetez într-o hârtiuță pentru cadouaș?”.

» pe larg

Ești cu adevărat pregătit?

Gabriel Chitu › Mar, 2013-04-02 08:55
Ești cu adevărat pregătit?

Epoca locurilor călduțe prin clădirile de birouri a cam apus începând cu anul 2009. Forțate de noile condiții din piață, companiile pun acum accentul, considerabil mai mult decât în trecut, pe angajații competenți și motivați, care aduc rezultate reale în proiectele în care sunt implicați. Asta înseamnă, concret, pentru fiecare dintre noi, ore în plus de muncă, sarcini sau chiar proiecte în plus, mai puține ore de somn și mai mult consum. Este, în același timp și o mare oportunitate.

» pe larg

Programul de lucru flexibil crește productivitatea

Gabriel Chitu › Joi, 2013-03-14 10:12
Programul de lucru flexibil crește productivitatea

Programul de lucru flexibil pare să fi fost până acum visul frumos al angajatului și coșmarul angajatorului. Timpurile, după cum se știe, se mai schimbă și, în ultima perioadă, pe piața românească a muncii încep să apară modificări notabile. Într-un studiu realizat de furnizorul global de spaţii de lucru Regus, citat de Ziua de Cluj, vedem că 66% dintre companiile româneşti declară că productivitatea lor a crescut ca urmare a programului flexibil. Conform aceluiași studiu, companiile mici sunt mult mai receptive la programul flexibil, 80% dintre angajaţi afirmând că modul de lucru al companiei lor este mai flexibil decât în trecut, comparativ cu 68% dintre angajaţii companiilor mari.

» pe larg

Cum să vinzi când ți se vinde

Gabriel Chitu › Joi, 2013-03-07 10:38
Cum să vinzi când ți se vinde

De când am lansat TrainingRoom, mai mulți cunoscuți m-au sunat să-mi vândă diverse servicii. În peste jumătate din aceste situații, discuțiile s-au finalizat prin vânzarea serviciilor mele. Probabil că vă întrebați cum am reușit. Răspunsul este mai simplu decât vă imaginați. Nu eu am reușit asta, ci mai mult ei. Să vă spun cum am ajuns la această concluzie.

» pe larg

Ce faci după ce pierzi o vânzare?

Gabriel Chitu › Joi, 2013-01-31 11:35
Ce faci după ce pierzi o vânzare?

Poate părea de necrezut, dar da, este posibil ca prospectul pe care l-ai vizitat de curând să nu accepte soluția propusă de tine! Poate că va pune pe butuci proiectul despre care ați vorbit sau poate că va merge mai departe cu propunerea competitorilor tăi. Probabil că te vei întreba ce poți învăța din această experiență pentru ca, pe viitor, să eviți ceva asemănător. Înainte de a te grăbi să cauți răspunsuri, ești sigur că ți-ai adresat întrebările potrivite?

» pe larg

Ce impact ai avut azi asupra celorlalți?

Gabriel Chitu › Joi, 2013-01-17 10:18
Ce impact ai avut azi asupra celorlalți?

Îți amintești dacă astăzi, în drum spre birou, te-ai întâlnit cu un coleg sau o colegă? Îți amintești dacă zilele trecute, în cadrul unei întâlniri, ai întrerupt pe cineva în timp ce vorbea? Îți amintești dacă ai evidențiat suficient de bine competențele tale cheie la cel mai recent interviu la care ai fost? Ai pierdut vreodată un client pentru că n-ai făcut o impresie bună? Își amintesc oamenii de toți colegii tăi, dar mai puțin de tine?

» pe larg

De ce aș intra în magazinul tău?

Gabriel Chitu › Mar, 2012-12-18 13:38
De ce aș intra în magazinul tău?

„Aoleu, frate, da' ce i-a apucat?" Vânzătoarea din fața mea se uita îngrozită prin vitrina magazinului la cele trei persoane ce se pregăteau să intre. Colegul ei, ce bătea la casă plictisit, își ridică privirea pentru o secundă și o aprobă dând din cap. În magazin eram doar eu cu soția mea, nu vă închipuiți că era cine știe ce aglomerație. Scena s-a petrecut sâmbătă seara într-un magazin din Mall, al cărui slogan pune accentul pe servicii excepționale oferite clienților.

» pe larg

Folosești suficient momentele de putere în vânzare?

Gabriel Chitu › Joi, 2012-11-08 12:26
Folosești suficient momentele de putere în vânzare?

Atunci când discuți cu un potențial client, fiecare frază pe care o folosești, fiecare întrebare pe care o adresezi sau fiecare gest pe care îl faci, poate influența, în bine sau în rău, succesul acelei vânzări. Este important, prin urmare, să fim atenți la detalii, însă fără a pierde tonul natural, relaxat al discuției. Ușor de zis, nu? Mai ales că, în realitate, discuția de vânzare este presărată cu momente în care vânzătorul poate pierde controlul. Acest joc al puterii, care poate apărea uneori între vânzător și prospect, condimentează o bună parte din discuțiile de vânzare.

» pe larg

Ce pot învăța vânzătorii de la noul James Bond 007 Skyfall

Gabriel Chitu › Lun, 2012-10-29 09:46
Ce pot învăța vânzătorii de la noul James Bond 007 Skyfall

Dacă n-ați văzut filmul încă, nu mai stați pe gânduri! Imediat după ce terminați de citit acest articol, intrați pe site-ul cinematografului vostru preferat și rezervați-vă biletele! Mergeți pentru a vedea un James Bond uman, vulnerabil, care o dă-n bară, mergeți să-l vedeți pe Javier Bardem într-un rol dificil, dar excepțional interpretat, cel al lui Silva, mergeți să vedeți ce bine dă melodia scrisă de Adele în context sau pentru a o vedea pe șefa lui Bond, doamna M., jucată dramatic de Judi Dench. Mergeți să înțelegeți de ce în Londra filmul a avut parte de o premieră regală, la care au participat Prințul Charles și Camilla în celebra sală Royal Albert Hall.

» pe larg

Lecția vânzătorului din Atena și principiul vânzării în rate

Gabriel Chitu › Mar, 2012-10-16 14:31
Lecția vânzătorului din Atena și principiul vânzării în rate

Se știe faptul că, pentru a obține performanța în vânzări este necesar să ai o bună pregătire. Dar asta nu e totul, performanța mai presupune și o bună atenție, ceea ce-ți permite să fii deschis și să înveți din mers. Lecțiile pot veni de unde nici nu te aștepți.

» pe larg
 
 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter