Ella Moroiu | Cariere

Cetățenii „funky” traduc legile pentru românul de rând

Ella Moroiu › Vin, 2016-03-11 10:55
Cetățenii „funky” traduc legile pentru românul de rând

Se numesc Funky Citizens și au apărut în 2012, din pricina unei perechi de pantofi roșii. Sunt tineri și implicați 100% în misiunea pe care și-au asumat-o acum trei ani, de a face pe înţelesul tuturor lucruri complicate precum bugetele, activităţile sistemului judiciar sau lucrurile pe care ni le spun zilnic politicienii. O misiune complicată și atipică în mediul ONG, lucruri care i-au făcut suficient de cunoscuți pentru a fi propuși să reprezinte o parte a societății civile în fața președintelui Klaus Iohannis, în timpul protestelor generate de dezastrul #Colectiv. 

» pe larg

Trei ONG-uri, trei metode care schimbă fața lumii noastre

Ella Moroiu › Dum, 2016-03-06 12:58
Trei ONG-uri, trei metode care schimbă fața lumii noastre

În mediul organizațiilor neguvernamentale, apărute într-o vreme precum ciupercile după ploaie – unde ploaia se traduce prin fondurile europene dedicate domeniului după aderarea la Uniunea Europeană –, astăzi s-a ales grâul de neghină. În lumea voluntarilor de tot felul, se știe care sunt asociațiile care fac treabă, dăruiesc comunității, mișcă munții și legislațiile, ajută copii sau se mobilizează după un dezastru precum cel de la #Colectiv. Am ales trei asociații mai puțin cunoscute și despre care nu se vorbește la televizor, și spunem aici povestea lor: Estuar, Hands Across Romania, Benefacto.

» pe larg

Cătălin Drulă, omul cu autostrăzile

Ella Moroiu › Sâm, 2016-03-05 13:33
Cătălin Drulă, omul cu autostrăzile

Cătălin Drulă are 34 de ani și a fost numit cândva „omul cu autostrăzile”. Este vicepreședintele unui ONG care și-a propus să împingă de la spate, prin voluntariat, toate resorturile conectate la infrastructura României. Pentru progresul nostru economic și social, forumiștii peundemerg.ro, reuniți în Asociația Pro Infrastructura, vor să se asigure că, într-o bună zi, vom circula din orice punct A către punctul B, mai rapid, mai sigur și mai eficient, pe drumuri, căi ferate și autostrăzi construite sau reparate pe bani europeni și din buzunarele noastre.

» pe larg

Brandul personal: Imagine premeditată

Ella Moroiu › Vin, 2016-01-22 09:44
Brandul personal: Imagine premeditată

În zilele noastre, mediul online este cea mai eficientă unealtă de branding personal, cât timp știi să o folosești în favoarea ta. Un brand personal corect în social media te va poziționa într-un cerc în care oamenii știu ce faci și cât de bine faci. Nu confundați brandul personal cu celebritatea: orice om, fie el și angajat al unei regii de stat, poate avea brand personal. Este o poziționare într-un cerc mai restrâns decât cel al celebrităților, dar dacă ești profesionist în domeniul tău, nu ai cum să nu devii vizibil, implicit, să lași urme pe internet.

» pe larg

Brandul personal în platoul de televiziune

Ella Moroiu › Mie, 2016-01-20 12:34
Brandul personal în platoul de televiziune

Degeaba ești bun, dacă nu ești cunoscut. Degeaba ești cunoscut, dacă ai o reputație proastă. Pentru brandul personal, camera de luat vederi poate fi un pariu riscant. Pentru că din această cutie care este televizorul – o cutie tot mai plată, ce-i drept – pot ieși vedete cu ștaif, personaje onorabile sau, mai des, imagini șifonate. Adevărații profesioniști de televiziune din România sunt puțini, dar buni. De la ei ar trebui să fure vedetele, politicienii, dar și oamenii din interiorul industriei media, câteva dintre secretele imaginii ideale „pe sticlă”. Cum ar fi, de exemplu, să știe să se îmbrace. Să vorbească. Și cel mai important: să fie autentici.

» pe larg

Proiecte pentru studenți, studenți pentru proiecte

Ella Moroiu › Mar, 2016-01-05 13:46
Proiecte pentru studenți, studenți pentru proiecte

Tinerii din ziua de azi... cresc mari și pot face lucruri minunate pentru țară, atunci când nu o părăsesc. Sau cel puțin atunci când se întorc din stagii și universități de afară. Ce pot face ei pentru noi și ce inițiative apar în sprijinul lor? Oportunitățile cresc în progresie aritmetică, dacă nu chiar geometrică. Am pus două situații frumoase în oglindă. Prima dintre ele crește studenți la ei acasă și le oferă oportunități de dezvoltare în carieră dinainte să termine facultatea și fără a-i determina să renunțe la studii pentru un salariu. A doua spune povestea unui proiect de ultimă generație, dezvoltat și realizat de studenți din patru domenii diferite de activitate.

» pe larg

Frica de a conduce se învinge cu mâinile pe volan

Ella Moroiu › Lun, 2015-12-28 11:16
Frica de a conduce se învinge cu mâinile pe volan

Care este legătura dintre psihoterapie și conducerea unui automobil? Ambele presupun lucrul cu mintea. Un om echilibrat va ajunge la destinație în cele mai bune condiții; o angoasă afectează concentrarea, o teamă inhibă reflexele, iar stresul apasă mai tare pedala de accelerație. Pentru mecanismele fine care funcționează în mintea noastră atunci când conducem, apar acum cei care le studiază și le și aduc pe drumul cel bun.

» pe larg

Doamnele High-Class din Hi-Tech

Ella Moroiu › Lun, 2015-12-21 10:49
Doamnele High-Class din Hi-Tech

Într-o sală mare, câțiva băieți de nouă-zece ani se bucură de prima oră de aeromodelism din viaţa lor. Pe unii i-au trimis părinții, alții au venit de bunăvoie. Se deschide ușa și intră o fetiță de aceeași vârstă. Vorbește cu profesorul; nu se aude clar ce își spun, dar misterul se rezolvă rapid: „Aeromodelismul nu-i pentru fete!”, cade verdictul. Pe băieți nu-i deranjează: „Lăsați-o să lucreze cu noi dacă tot a venit...” Fetița rămâne. La singurul curs la care are acces, se ambiționează să creeze cap-coadă avionul pe care băieții trebuie să îl construiască de-a lungul a cinci ședințe. Și reușește. 

» pe larg

Viața ta profesională este o competiție. Cu alții și cu tine însuți. Un instrument util: brandingul personal

Ella Moroiu › Dum, 2015-11-29 22:25
Viața ta profesională este o competiție. Cu alții și cu tine însuți. Un instrument util: brandingul personal

Pentru a promova într-o companie sau pentru a deveni cunoscut ca profesionist în domeniul tău, oricare ar fi acela, oamenii trebuie să te cunoască și să te recunoască pentru capacitatea de a folosi ce e mai bun în tine ca să atingi și să menții rezultate excelente. Iar pentru asta, aptitudinile, talentele, abilitățile și discernământul – strategic și financiar – nu sunt suficiente. Ai nevoie să te impui, să îți creezi un stil al tău, să te auto-promovezi, să îți extinzi rețeaua de contacte, să mergi la cursuri de dezvoltare personală și profesională și, de ce nu, să apelezi la un mentor. Pe scurt, să îți construiești brandul personal.

» pe larg

Secretul cafelei bune: ibricul creat de mâinile unui meșteșugar

Ella Moroiu › Dum, 2015-11-29 20:12
Secretul cafelei bune: ibricul creat de mâinile unui meșteșugar

E nevoie de 2000 de ‪bătăi de ciocan pentru ca din mâinile îndemânatice ale unui meşteşugar rom să se nască un ibric din cupru. Și e nevoie de doar 10 grame de cafea tare şi aromată pentru a obține o băutură cu o savoare impresionantă.” Secretele preparării ‪cafelei, dar și ale transformării cuprului în obiecte minunate, au fost dezvăluite săptămâna trecută, cu ocazia unui eveniment cochet desfășurat la Mesteshukar Butiq, în București, la care invitat special a fost cunoscutul antreprenor Gheorghe Florescu, autorul cărții „Confesiunile unui cafegiu”.

» pe larg
 
 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter