Atena Enea | Cariere

HR Strategic: noi tehnici pentru recrutarea în industrie

Atena Enea › Lun, 2016-10-03 10:50
HR Strategic: noi tehnici pentru recrutarea în industrie

Soluţii şi bune practici pentru elaborarea unui plan strategic de resurse umane au fost prezentate la conferinţa HR Strategic pentru companiile de producţie, organizată de Revista HR Manager pe 28 septembrie, la Hotel Crown Plaza Bucureşti.
Soluţiile oferite de cei mai buni consultanţi în domeniul resurselor umane s-au concentrat pe performanţă, prin acţiuni de leadership, training, tehnologie, comp&ben şi management eficient al conflictelor.

» pe larg

Elena Pap: Angajatorii sunt atenţi la stimularea şi loializarea angajaţilor

Atena Enea › Vin, 2016-09-16 14:18
Elena Pap: Angajatorii sunt atenţi la stimularea şi loializarea angajaţilor

Angajatorii şi angajaţii au intrat într-o nouă eră în care ambele părţi sunt conştiente de importanţa unor relaţii profesionale de calitate pentru atingerea nivelului maxim de performanţă. Fflexibilizare şi ajustare la nevoile angajaţilor sunt noile caracteristici ale relaţiei angajat-angajator. Companiile fac foarte mulţi paşi în direcţia creşterii calităţii vieţii la locul de muncă, iar tot mai mulţi angajatori se declară preocupaţi de acest lucru. Vorbim de program flexibil de muncă, sesiuni de dezvoltare personală şi profesională, teambuildinguri, soluţii pentru spaţii de relaxare şi multe altele.

» pe larg

Cum să fii un şef bun în vremuri rele

Atena Enea › Mar, 2016-09-06 10:45
Cum să fii un şef bun în vremuri rele

Sunt momente în viața unei companii când lucrurile merg prost, indiferent ce-ar face managerul. Cei mai buni angajați părăsesc firma, furnizorii întârzie livrările, clienții “uită” să-și plătească facturile. Puțini manageri fac față unor situații atât de stresante și ajung să facă greșeli care adâncesc și mai mult criza. Ca lider poți, însă, să ții cont de câteva sfaturi, astfel încât să te menții și pe tine, dar și compania pe linia de plutire.

» pe larg

Obiectivele organizaţiei sunt obiectivele fiecărui angajat

Atena Enea › Vin, 2016-09-02 12:58
Obiectivele organizaţiei sunt obiectivele fiecărui angajat

Cu un sistem de management al performanţei transparent, la New Kopel Group fiecare angajat ştie care este rolul şi aportul său în organizaţie. Fiecare mecanic, tinichigi sau vopsitor îşi notează zilnic realizările, iar până la sfârşitul lunii, se străduieşte să îşi atingă targetul prin orice mijloace. HR-ul „ţine ritmul paşilor de dans ai strategiei de business”, spune Marinela Tache, HR Manager NKG. HR-ul se pregăteşte pentru a-şi pregăti oamenii pentru provocări viitoare, pentru schimbări sau promovări şi se asigură că potenţialele valori identificate în procesele de recrutare vor primi şansa de a face diferenţa.

» pe larg

Cultura organizaţională, arcul unui ceas elveţian

Atena Enea › Mar, 2016-08-30 12:38
Cultura organizaţională, arcul unui ceas elveţian

Tehnologizarea şi noua generaţie de angajaţi au schimbat piaţa muncii. Companiile care au capacitatea de a se reinventa, ori de câte ori este nevoie şi pentru care dezvoltarea şi satisfacţia oamenilor săi contează au de câştigat. Acestea atrag talentele, care devin liderii ce duc afacerile spre profit. Rolul de partener de business al HR-ului se intensifică. Oricât de bun ar fi un produs sau un serviciu, acestea au replicabilitate şi singurul diferenţiator este cultura celor care îl livrează. Două bănci cu produse identice se vor diferenţia întotdeauna prin cultura pe care o transmit mai departe clienţilor lor. Autenticitatea este unul dintre ingredientele de bază ale organizaţiilor iar livrarea autenticităţii în mod constructiv este singura reţetă care aduce nu doar succes, dar şi eficacitate unei afaceri.

» pe larg

Inovatoare în medicină

Atena Enea › Lun, 2016-08-08 10:14
Inovatoare în medicină

A absolvit facultatea de drept şi s-a specializat în managementul spitalelor, iar în urmă cu un an şi jumătate, după aproape 10 ani de experienţă, Mihaela Proicea şi-a asumat preluarea integrală a acţionariatului clinicii de ortopedie şi vertebrologie, Bio Ortoclinic, reuşind să implementeze un riguros management al calităţii.

» pe larg

Marius Perşinaru, omul care are aceeaşi cultură cu organizaţia

Atena Enea › Mie, 2016-08-03 10:09
Marius Perşinaru, omul care are aceeaşi cultură cu organizaţia

După o carieră de 17 ani în cadrul companiei Xerox, perioadă în care a ocupat mai multe funcţii de conducere atât la nivel naţional, cât şi internaţional, Marius Perşinaru a optat pentru poziţia de Preşedinte al Schneider Electric România şi Republica Moldova. Acest nou rol a fost pentru el oportunitatea de a se întoarce acasă şi de a conduce o afacere de succes, aflată în continuă creştere.

» pe larg

Britanicul care iubeşte energia pozitivă a românilor

Atena Enea › Mie, 2016-07-27 11:27
Britanicul care iubeşte energia pozitivă a românilor

Rob Kenney este vicepreşedinte de resurse umane Ursus Breweries din august 2015. Licenţiat în psihologie al Universităţii din Nottingham, cu 11 ani de experienţă în domeniul resurselor umane, Rob a lucrat şi în Cehia, Slovacia şi Marea Britanie. Spune că dintre toţi cei cu care am lucrat, cel mai mult îi place să lucreze alături de colegii din România, pentru că sunt foarte deschişi şi implicaţi, pentru energia pozitivă din organizaţie şi pentru abilitatea înnăscută de a vedea oportunităţi în loc  de probleme.

» pe larg

Performer permanent

Atena Enea › Mie, 2016-07-06 11:48
Performer permanent

Cu toţii suntem de acord că investiţia în oameni este cel mai bun plasament al companiilor. Antreprenorii investesc în dezvoltarea angajaţilor, creează sisteme de evaluare a performanţelor şi de recompensare, îşi trimit angajaţii la cursuri şi la teambuildinguri şi le oferă oportunităţi de dezvoltare a carierei. Toate acestea au ca scop îmbunătăţirea rezultatelor angajaţilor. Ne interesează aşadar performanţa, vrem ca angajaţii să funcţioneze la “cote maxime”. Cum ridicaţi moralul angajaţilor care nu îşi ating obiectivele? Cum îi motivaţi pe cei cu evoluţii stabile, pentru a trece la nivelul următor? Cum corelaţi indicatorii de performanţă la sistemul de recunoaştere şi recompensare? Cum gestionaţi Ego-urile din echipă (frustrări, aroganţe etc) si .. pretenţiile financiare? Sunt întrebări pe care le-am adresat liderilor şi consultanţilor specializaţi în managementul performanţei. Din răspunsurile lor avem multe de învăţat.

» pe larg

Ce îi lipseşte HR-ului în acest moment?

Atena Enea › Vin, 2016-06-24 08:52
Ce îi lipseşte HR-ului în acest moment?

Ce lipseşte HR-ului în acest moment? Aceasta e întrebarea care ne va duce la următorul nivel în evoluţia HR-ului. Am întrebat tinerii HR ce îi lipseşte HR-ului în acest moment, spre ce se îndreaptă HR-ul anul acesta, care sunt proiectele de viitor şi care este scopul acestor proiecte. Toţi cei întrebaţi spun că HR-ul îşi câştigă locul de partener de business.

» pe larg
 
 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter