Adriana Toma | Cariere

Este antreprenoriatul urmarea firească a MBA-ului?

Adriana Toma › Vin, 2016-04-29 13:13
Este antreprenoriatul urmarea firească a MBA-ului?

S-au dus vremurile când antreprenorii erau considerați niște entuziaști care cred într-o idee de business, se dau cu capul de toate tocurile ușilor posibile și, într-un final, datorită perseverenței, ajung să-și vadă visul cu ochii. Nu. Antreprenorul de astăzi este cel care, pe lângă experiență, are în portofoliu fie un program de MBA sau de EMBA care îl ajută să facă față provocărilor reale ale lumii în care trăim, fie alte cursuri de management.

» pe larg

INNEROUT redefineşte brandingul personal din România

Adriana Toma › Vin, 2016-01-29 09:50
INNEROUT redefineşte brandingul personal din România

Când spunem „branding personal”, ne gândim, automat, la vedete. La un nivel simplist, poate trece drept un instrument de marketing capabil să transforme ceva cât se poate de normal, firesc și obișnuit, în ceva... extraordinar. Dar dacă vorbim despre business, brandingul personal devine un subiect din ce în ce mai serios. Ideea de produs frumos ambalat dispare brusc și face loc adevărului: brandingul personal este un „must” al acestor timpuri în care nevoia de autenticitate este din ce în ce mai acută, într-o lume a afacerilor în care nimeni nu mai vrea să semene cu altcineva, ci are un singur obiectiv: să fie o-ri-gi-nal! 

» pe larg

CARE Café, locul unde poți schimba lumea

Adriana Toma › Mar, 2016-01-19 12:48
CARE Café, locul unde poți schimba lumea

„Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea”, spunea Nelson Mandela. Nimic mai adevărat. Dar provocările lumii de astăzi ne-au învățat că educația formală, singură, nu mai este de ajuns. Cel puțin, nu pentru cei care vor să zboare. Cu cât primesc aripi mai devreme, cu atât mai repede reușesc să se înalțe. Dar de la cine le primesc? 

» pe larg

Teach for Romania, colacul de salvare al educației

Adriana Toma › Sâm, 2016-01-02 09:07
Teach for Romania, colacul de salvare al educației

Nivelul educației îți indică acel maximum pe care îl poți atinge, ca individ, apoi ca țară. Despre sistemul de învățământ din România se scrie mult și întotdeauna în extreme: fie despre absolvenții de liceu incapabili să promoveze examenul de Bacalaureat, fie despre olimpici, care au performanțe, în ciuda sistemului, nu datorită lui. Dacă separăm grâul de neghină, rămânem cu o realitate tulburătoare: în 2012, rezultatele studiului PISA indicau că 40% dintre elevii români au dificultăți în a citi și a înțelege un text sau a rezolva o problemă de matematică.

» pe larg

Alice în ţara legumelor

Adriana Toma › Mie, 2015-12-30 10:20
Alice în ţara legumelor

Se spune, nu degeaba, că așchia nu sare departe de trunchi. Este cazul lui Alice Constantin, născută într-o familie de antreprenori, care a înțeles de mică ce înseamnă o negociere sau un plan de afaceri și cât de important este să fii capabil să conduci o afacere atunci când ai pornit-o la drum de unul singur, fără un angajator care să te plătească la finalul fiecărei luni de lucru.

» pe larg

Marea familie Renault România

Adriana Toma › Joi, 2015-12-24 10:47
Marea familie Renault România

Pentru o zi, trecutul, prezentul și viitorul n-au mai existat separat. S-a întâmplat la Mioveni, acolo unde a fost sădită și a prins rădăcini, în 1966, ceea ce este astăzi „marea familie Renault”, așa cum o numesc toți angajații Grupului Renault România, fără excepție. Și, cum toate evenimentele importante se sărbătoresc în familie, duminică, 6 septembrie, aproape 6.000 de angajați ai tuturor entităților Renault din România au petrecut Renault Day 2015 împreună cu cei dragi, de acasă și de la locul de muncă.

» pe larg

Asociația M.A.M.E. sau ce faci după ce învingi cancerul

Adriana Toma › Vin, 2015-11-27 13:39
Asociația M.A.M.E. sau ce faci după ce învingi cancerul

Avea 33 de ani când a aflat că este bolnavă de cancer. Se întâmpla în 2008, când s-a lovit pentru prima dată de realitatea sistemului de sănătate românesc, unul care trăiește, de 25 de ani, cu un handicap imposibil de depășit: acela de a primi unul dintre cele mai mici bugete. Un sistem în care oameni care au urmat o facultate de medicină se transformă definitiv și iremediabil în doctori… și-atât. 

» pe larg

De la zero în plină criză

Adriana Toma › Vin, 2015-11-27 09:35
De la zero în plină criză

Antreprenoriatul nu ține întotdeauna de ceea ce crezi că poți să faci, ci și de lucrurile de care ești capabil după ce încetezi să mai fii angajatul cuiva și pornești o afacere de la zero. Uneori, antreprenoriatul mai înseamnă și să ai răbdare cu tine însuți și să te ispitești singur cu întrebarea „Cum ar fi dacă…?” Și, în cele din urmă, să aștepți momentul potrivit și să ai un umăr de sprijin care să ducă împreună cu tine greutatea ce vine odată cu independența. 

» pe larg

Dan Boiangiu, Arval - Cel mai important pas din carieră

Adriana Toma › Vin, 2015-10-09 10:54
Dan Boiangiu, Arval - Cel mai important pas din carieră

Dan Boiangiu, CEO Arval România, a avut norocul să lucreze într-un mediu profesional în care preocuparea pentru dezvoltarea personală era ceva firesc. Asta se întâmpla pe când făcea încă parte din Grupul Dacia-Renault, unde era implicat în zeci de proiecte simultan, unul mai interesant decât altul, și unde a învățat să obțină rezultate prin intermediul echipelor pe care le coordona și dezvolta.

» pe larg

Cel mai bogat om din Brazilia are planuri apocaliptice pentru Coca-Cola

Adriana Toma › Mie, 2015-10-07 09:00
Cel mai bogat om din Brazilia are planuri apocaliptice pentru Coca-Cola

Jorge Lemann este cel mai bogat om din Brazilia și deține companiile Burger King, Stella Artois și The Kraft Heinz Company, care a luat naștere din fuziunea companiilor Kraft și Heinz. De câțiva ani, a pus ochii pe Coca-Cola, pe care se pare că vrea s-o cumpere.

» pe larg
 
 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter