Antreprenor

Un milion și jumătate de lei pentru meșteșugarii care își deschid o afacere

Adriana Toma › Mie, 2015-07-22 09:48
Fundația World Vision România, prin proiectul MADE IN RURAL, a organizat un concurs prin care premiază cu câte 10 mii de lei cele mai bune idei de afaceri din sectorul non-agricol.
Sursă foto: 123rf.com

Din cei 200 de candidați din zece județe care s-au înscris în concurs, un număr de 152 au fost aleși să meargă mai departe. Ideile lor vizează revigorarea meșteșugurilor populare, dar răspund și nevoilor economice și sociale cu care se confruntă comunitățile în care locuiesc.

Citește și Exclusiv! George Betianu, afacerist stabilit la Londra: Nu m-am gândit să fac afaceri, ci să creez locuri de muncă

Prelucrarea lemnului și domeniul serviciilor - frizerii, organizare de evenimente, atelier de reparație a încălțămintei, centru de copiere și traducere a documentelor - sunt doar câteva dintre ideile câștigătoare.

„Încurajarea antreprenoriatului rural vine în întâmpinarea problemelor de natură economică pe care le au comunitățile de la țară și, simultan, combate fenomenul muncii în străinătate, departe de familie. Proiectul MADE IN RURAL susține meșteșugarii din satele României să învețe să-și transforme talentul într-o sursă de venituri constante, care să le schimbe viața în bine”, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și Lipsurile domină psihologia antreprenorului român

Proiectul MADE IN RURAL, care se desfășoară în perioada 31 martie 2014-30 septembrie 2015, ajută la dezvoltarea meșteșugurilor și la stimularea antreprenoriatului în mediul rural. Cei care vor să-și înceapă mici afaceri primesc, gratuit, calificare, consiliere și mediere profesională, precum și sprijin pentru deschiderea unui business.

MADE IN RURAL se adresează micilor antreprenori din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Constanța, Cluj, Dolj, Ialomița, Iași, Ilfov, Vaslui și Vâlcea.

1 comentariu 1104 vizualizări

Comentarii

2015-07-22 19:54

ANCA LELIOARA

OLARIT

Buna seara ! Am citit si am fost realmente incantata ca cineva se gandeste sa sprijine tinerii din mediu rural ,cu talent .Am o fiica talentata si dedicata artei olaritului .De curand lucreaza ca persoana autorizata ,dar ca in orice afacere ,are nevoie de un capital de care nu dispune pentru a dezvolta afacerea ,Itrebarea mea este :Pate fi ajutata de aceasta fundatie World Vision Romania ? si daca da ,cum ? Multumesc !

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter