Strategie

Se poate reconstrui o Europă a valorilor?

Roxana Roseti › Mie, 2018-02-14 18:06
Într-un interviu acordat cotidianului Nasz Dziennik, vicepremierul polonez Beata Szydlo a spus că cei care “nu sunt de acord cu o Polonie puternică” o descriu ca fiind intolerantă.

Europa este marcată de o multitudine de diverse probleme şi există o îndepărtare radicală de valori, dar Polonia poate reconstrui o Europă a valorilor, a mai estimat vicepremierul polonez, potrivit agenţiei de presă PAP. Beata Szydlo a mai făcut aluzie la recenta decizie a Comisiei Europene de a lansa procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, articol ce prevede cazurile în care un stat membru poate fi privat de dreptul de vot în Consiliu.

Comisia Europeană a anunţat miercuri lansarea procedurii de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, în legătură cu temerile privind statul de drept în Polonia. Această procedură este declanşată atunci când se constată că un stat membru se află în riscul de încălcare gravă a valorilor UE şi ea poate duce la sancţiuni contra ţării respective.

''Europa trebuie să lupte pentru a-şi salva rădăcinile creştine şi identitatea. Astăzi, mulţi lideri de opinie încă se tem să spună acest lucru tare şi răspicat. Este timpul să ne alegem direcţia pentru viitor - dacă Uniunea Europană urmează să reflecte viziunea părinţilor săi fondatori sau dacă vom merge în direcţia opusă'', a încheiat numărul 2 în executivul de la Varşovia.

0 comentarii 566 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter