Strategie

Importanța ca o națiune să mizeze pe cultură

Roxana Roseti › Lun, 2018-02-19 13:44
Academia Românăși Institutul Cultural Român au semnat un acord de parteneriat instituţional, ce are ca scop promovarea creaţiei culturale şi ştiințifice românești în ţară şi în străinatate. 

Ceremonia s-a desfăşurat pe 15 februarie la sediul Academiei Române și a fost urmată de o conferință de presă, susţinută de acad. Cristian Hera, preşedintele Academiei Române, Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, acad. Victor Spinei, vicepreşedinte şi coordonator al programului „Centenar“, acad. Bogdan Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, șiKrizbai Béla Dan, vicepreședinte al Institutului Cultural Român.

Acordul de parteneriat va asigura colaborarea dintre cele două instituţii în vederea promovării culturii române la nivel internațional. 
Protocolul încheiat astăzi reprezintă împlinirea unui deziderat pe care l-am exprimat încă din primele zile ale mandatului meu la Institutul Cultural Român: un parteneriat solid cu forul științific și cultural cel mai înalt al României. Vedem acest parteneriat drept un corolar de la sine înțeles al misiunii noastre de căpătâi, aceea de a promova valorile culturii române în lume”, a declarat președintele ICR, Liliana Țuroiu.
Preşedintele Academiei Române, acad. Cristian Hera, a menționat, la rândul său, buna colaborare cu Institutul Cultural Român: „Instituțiile noastre sunt pe o cale bună și, vă mărturisesc că sunt fericit, pentru că această colaborare continuă. (…) Obiectivele majore ale Academiei Române coincid în mare măsură cu obiectivele majore al Institutului Cultural Român. Această colaborare va duce la consolidarea celor două instituții atât în țară, cât și în afara hotarelor țării”.

La rândul său, academicianul Eugen Simion a subliniat importanța ca o națiune să mizeze pe cultură, arătând că ICR se manifestă constant în acest sens, în ultima perioadă.„Trebuie să remarc un lucru important: ceva s-a schimbat, recent, în atitudinea ICR. E mai deschis, e mai atent la oamenii care fac cultură și ia în serios difuzarea culturii române în lume. ICR face diplomație culturală în adevăratul sens. Eu cred că pe această diplomaţie trebuie să contăm. Români, mizați pe cultură!”, a îndemnat acad. Eugen Simion.

0 comentarii 554 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter