Strategie

Guvernul polonez lucrează la un program de pensii furnizate de angajator

Roxana Roseti › Joi, 2018-02-15 17:42
Guvernul polonez lucrează la un program de pensii furnizate de angajator, care potrivit va creşte sumele economisite anual cu 20 de miliarde de zloți (șase miliarde de dolari) și va consolida și piața de capital din Varșovia, potrivit  Bloomberg. 

Pawel Borys, arhitectul programului și totodată președintele Fondului Național de Dezvoltare, a apreciat că programul guvernamental ar putea demara la începutul anului următor. Acest program ar urma să fie doar prima fază dintr-o reformare de amploare a industriei, Cabinetul de la Varșovia având în vedere și revizuirea actualului sistem de fonduri de pensii, care gestionează active în valoare de 54 de miliarde de dolari, inclusiv 43% din flotarea liberă a Bursei de la Varșovia.

„Vrem să abordăm problema nivelului redus de economisire în rândul polonezilor. Acesta este un element cheie pentru construirea unei piețe de capital puternice și pentru stimularea inovației în această parte a Europei”, a mai spus Pawel Borys, după cum notează și Agerpres. 

0 comentarii 598 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter