Strategie

“Franţa nu este închisă”

Roxana Roseti › Joi, 2018-01-11 19:27
“Există multă confuzie în rândul intelectualilor', a spus preşedintele francez Emmanuel Macron în cursul unei conferinţe de presă cu şeful guvernului italian Paolo Gentiloni. Aceasta după denunţarea de către laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, Jean-Marie Gustave Le Clézio, în săptămânalul L'Obs a “unei negări intolerabile a umanităţii” în ceea ce priveşte tratamentul aplicat migranţilor.

Scriitorul s-a răzvrătit împotriva politicii devenite “un monstru rece” care urmează “legi şi instrucţiuni ce nu ţin cont de sentimentul uman”.
Preşedintele francez a mai spus joi la Roma că trebuie “să ne protejăm de falsele bune sentimente”, ca răspuns la criticile unor intelectuali şi asociaţii privind politica guvernului francez faţă de migranţi, relatează AFP.

“Franţa nu este închisă”, a mai spus Macron. Dar “ne confruntăm cu valuri de migraţie (...) care nu au mai fost înregistrate de la sfârşitul celui De-al Doilea Război Mondial”, a adăugat el, amintind că aproximativ 100.000 de solicitări de azil au fost depuse Franţa anul trecut.
Politica guvernului “nu pune în discuţie dreptul de azil (...). Sunt femei şi bărbaţi care sosesc şi care au dreptul să fie protejaţi şi sunt protejaţi”, a mai afirmat preşedintele francez.

0 comentarii 405 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter