Strategie

Controverse pe marginea ideii unui superstat european

Roxana Roseti › Mie, 2018-02-14 18:11
''Sunt strict împotriva unui superstat european. Noi nu suntem Statele Unite ale Americii. Această idee este un total nonsens''.
Aceasta a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. El a mai afirmat miercuri că nu este favorabil ideii creării unui ''superstat european'', el răspunzând astfel acelor susţinători ai Brexit-ului care l-au criticat pentru opiniile sale federaliste, potrivit Reuters.

''Unele persoane din viaţa politică britanică sunt împotriva adevărului, pretinzând că eu sunt un federalist stupid, încăpăţânat, şi că sunt în favoarea unui superstat european'', a declarat Juncker într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Declaraţiile preşedintelui executivului UE par a fi un răspuns direct la afirmaţiile făcute miercuri la Londra de ministrul de externe britanic Boris Johnson, conform căruia Marea Britanie s-ar putea conforma în continuare normelor comunitare după Brexit, dar ţara sa este decisă să părăsească UE întrucât legile comunitare sunt menite ''să creeze un stat european cuprinzător''.

0 comentarii 589 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter