Start-up

Ultimele 10 minute la birou

Iulian Olariu › Mar, 2011-06-07 14:43

Sfarsitul de zi isi poate gasi si el rutina. Asa cum v-ati obisnuit deja dimineata sa va pregatiti cafeaua, sa lucrati la proiectul X sau sa va organizati o sedinta cu echipa, va prezentam cateva idei care pot deveni obiceiurile voastre la finalul unei zile.

O zi la birou este pentru noi toti ca o calatorie cu un rollercoaster intr-un parc de distractii atractiv. Momentele de maxima intensitate emotionala, cu multa adrenalina, ne sunt de multe ori cauzate de un termen-limita sau o decizie importanta sau multe alte motive ale caror surse le stiti deja. Ce faceti insa atunci cand calatoria s-a terminat? Iata cateva idei.

Revizuirea obiectivelor. Cu siguranta v-ati inceput ziua cu un scop si ati urmarit sa realizati o serie de activitati. Opriti-va si ganditi-va la ce v-a iesit, ce ati amanat, ce dificultati v-au impiedicat sa bifati toata lista. Ganditi-va la lucrurile care v-au ajutat si la cum puteti sa optimizati anumite obiceiuri pentru a va creste rata reusitelor. De ce ati face asta? Pentru ca puteti obtine rezultate mai bune doar daca schimbati (imbunatatiti) ceea ce faceti acum. Asemenea unui sportiv care analizeaza parcursul sau la finalul maratonului si isi incepe urmatoarea proba mai bine pregatit, mai increzator.

Nu uitati de viziunea de ansamblu! Succesul este o cale lunga, iar ziua pe care tocmai o incheiati este un pas catre destinatie. In ce masura activitatile de astazi au generat progres pentru dumneavoastra si organizatie? In ce masura ceea ce ati facut astazi are relevanta pentru planurile si strategia pe termen lung?

Planificarea zilei urmatoare. Nu va inchideti laptopul si nu plecati brusc. Identificati care sunt primele lucruri pe care aveti de gand sa le faceti in dimineata urmatoare. Sunt proiecte importante de care sunteti responsabil astfel incat cu siguranta puteti anticipa urmatorul pas. O intalnire cu echipa, un e-mail important, un raport sau document. Daca stiti primii pasi, deja totul va fi mai clar si... aproape facut!

Organizarea biroului. Nu va lasati biroul intr-o mare dezordine. Maine dimineata il veti gasi la fel si s-ar putea sa nu vi se para tocmai atragator. Ganditi-va ca este spatiul de lucru si trebuie sa va reprezinte, iar pe langa asta, s-au facut studii care demonstreaza ca un birou dezorganizat reprezinta un factor de stres si un motiv al productivitatii scazute si lipsei de concentrare.

Detasati-va! Exista viata si dupa birou. Poate nu ati avut ziua cea mai buna, ni se intampla tuturor! Important este sa va relaxati si sa va opriti din a va mai gandi la toate lucrurile care v-au suparat sau la oamenii care nu v-au facut azi pe plac. Urmeaza o seara de care va puteti bucura alaturi de familie sau de prieteni dragi, in locul vostru preferat. Relaxati-va, detasati-va, bucurati-va de viata si incarcati-va bateriile pentru o noua zi! Cea de astazi s-a terminat!


Iulian Olariu este trainer si fondator al TimeManagement.ro. Preocupat de cresterea calitatii si rezultatelor, considera ca organizarea timpului incepe cu fiecare dintre noi iar prioritatile si modul de lucru au la baza obieciuri si valori personale.
0 comentarii 4348 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter