Start-up

S-a lansat Different Angle, primul cluster IT&C din zona Bucurestiului

Marilena Ispas › Vin, 2015-03-27 10:29
11 companii din domeniul IT s-au asociat și au creat clusterul Different Angle prin care firmele componente pun resurse la comun pentru a dezvolta diverse proiecte complexe, primul domeniu vizat fiind cel al orașelor inteligente (smart cities). Clusterul va genera și locuri de muncă, până la final de an scopul fiind ca 50 de absolvenți de IT să fie pregătiți pentru a face față rigorilor pieței.
Sursa: shutterstock.com

Companiile care compun asocierea au în total 400 de angajați, dintre care jumătate sunt ingineri software. Punând o serie de resurse în comun, compaiile își cresc șansele de a accesa proiecte mai mari, primul avut în vedere fiind legat de smart cities (orașele inteligente). Avantajul este că o astfel de asociere poate accesa proiecte mult mai mari decât ar reuși să ia o singură companie.

Asocierea unor companii pentru derularea unor prooecte comune de anvergură este promovată  la nivelul Uniunii Europene unde există 2.000 de astfel de clustere (dintre care 60 în România). Different Angle c-a constituit ca răspuns la această tendință, având și avantajul că o parte dintre companiile componente au avut și în trecut colaborari, unele chiar de 15 ani. Este primul cluster de IT din zona Capitalei, în România cel mai cunoscut fiind la Cluj.

Different Angle va duce și la crearea de locuri de muncă, fiindcă va crea o „academie” de pregătire a unor specialiști software, mai ales că mulți dintre absolvenți nu sunt adaptați efectiv la ce dorește piața muncii, iar această academie îi poate pregăti, scopul fiind ca până la final de an să fie trainuiți 50 de absolvenți. Cei pregătiți în acest program vor ajunge să se angajeze la companiile din cluster sau la firme partenere.

Clusterul are ca obiect principal de activitate soluțiile software prin companii precum eSolutions Group, Gemini Solutions, Greentree Applications, Power Net Consulting, Qualitance, Tremend, dar și servicii de consultanță, training și echipamente IT (Lasper Human Development, RezolvIT, Evolva Trend Consultant și Econo-Heat).

0 comentarii 1464 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter