Start-up

Reflecții despre viață. Pentru început și nu pentru sfârșit de an!

Felicia Stoica › Joi, 2013-12-19 13:39

Ca mulți dintre voi, cei care citiți acum aceste gânduri, dar și ca mulți alți semeni din întreaga lume, și eu mi-am petrecut până acum viața făcând lucruri care mi-au plăcut enorm, lucruri pe care am avut nevoie să le fac și lucruri pe care alții le așteptau de la mine.

De-a lungul drumului, am adunat o mulțime de experiențe, un teanc de certificate și tot felul de diplome și recunoașteri, rafturi întregi de cărți și articole pe care le-am citit, integrat și aplicat. Am avut tot felul de job-uri și proiecte, unele foarte mari, altele apparent nesemnificative.

Câteodată, cei din jurul meu (și cei care mă cunosc :) mă întreabă cum îmi găsesc timp pentru toate câte fac? Urăsc vorba asta (să mă scuzați cei care o folosiți, și eu mă mai aud din când în când spunând-o, se ia prin „alăturare”). Eu am convingerea că atunci când îți place ce faci, dar chiar îți place, și mai ales când vrei cu adevărat, ai timp pentru orice.

Ultima oară când mi-a fost adresată întrebarea asta, acum vreo lună în urmă, au apărut spontan în mintea mea câteva gânduri… La ce contează tot ce-am făcut până acum? Unde va ajunge munca mea? Cine o va folosi? Cui îi pasă? Adevărul este că prea puțin putem ști, probabil că tot ce las în urmă va ajunge să umple lumea larga, și munca mea va fi dată deoparte de cei care „nu mai au loc”, îmbrățișată de cei care „încă au sete”.

De curând am avut o experiență nouă. Știm cu toții acele mail-uri cu zeci de destinatari necunoscuți și printre acele mail-uri circula un mail cu titlul Charles Schulz’ Philosophy. Am fost și eu „fericita” destinatară a acestui mail, eram pe punctul de a-l șterge, apoi ideea de filosofia cuiva m-a făcut curioasă și l-am deschis. L-am tradus și vreau să îl împart cu voi pentru că se potrivește foarte bine cu povestea de mai sus.

„Următoarele reprezintă folosofia Charles Schulz, cel care a creat benzile desenate «Peanuts». Nu trebuie să răspunzi la aceste întrebări, doar citește tot mail-ul până la capăt.

1. Numește 5 dintre cei mai bogați oameni din lume.

2. Numește ultimii 5 câștigători ai trofeului Heisman.

3. Numește ultimele 5 câștigatoare ale concursului Miss America

4. Numește 10 persoane care au câștigat premiul Nobel sau Pulitzer.

5. Numește ultima jumătate de duzină dintre câștigătorii Academy Award pentru cel mai bun actor/actriță.

6. Numește câștigătorii din ultimii 10 ani ai Major League Baseball

0 comentarii 4423 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter