Start-up

Pentru o aplicatie de succes!

Serban Mrejeriu › Lun, 2011-10-17 08:14

In ziua de azi, un anunt de recrutare interesant atrage sute sau chiar mii de aplicaţii. Astfel că nu e nici o surpriza ca  analiza CV-urilor este mai selectiva, iar multe dintre acestea sunt citite pe diagonala. Iata cateva recomandari pentru a iesi din multimea candidaturilor.

Un CV bine facut este cel care ofera recruiterilor acces facil la informatiile relevante legate de cariera aplicantului. Si da, este un instrument prin care ne putem pozitiona fata de marea masa a candidatilor cu care vom concura pentru un job. De aceea, trebuie sa evitam tendintele antagonice de a face un CV extrem de stufos (am vazut unele intinse chiar pe 7-8 pagini) respectiv unul prea sumar (mitul popular in anii ‘90 ca un CV bun ar trebui sa incapa pe o pagina nu a tinut pasul cu realitatea din piata).

Cu certitudine o poza facuta dintr-o perspectiva profesionala ne va ajuta. Fotografia stimuleaza memoria vizuala a recruiterului si va face ca aplicatia sa fie retinuta. De multe ori mi s-a intamplat sa uit numele candidatului dar mi-a ramas in memorie figura acestuia.

Este important sa oferim cateva detalii in plus despre compania la care lucram. Multi candidati presupun ca simpla mentiune a numelui unei companii este suficienta pentru a bifa aceasta sectiune. In realitate, nimeni nu este atat de familiar cu business-urile companiilor mici si mijlocii incat sa le stie pe de rost. O completare de genul locatie, domeniu de activitate, numar de angajati, cifra de afaceri este cat se poate de binevenita

Cand trecem diferitele momente ale experientei profesionale, recruiterul va cauta sa identifice intervalul  de timp in care a fost acumulata experienta respectiva. O buna cronologie indica anul si luna angajarii si respectiv anul si luna in care s-a incheiat colaborarea.

Ca sa fiu mai elocvent, cand citesc intr-un CV “perioada de angajare 1999-2000”, aceasta informatie nu este sugestiva. Poate insemna ianuarie 1999 - decembrie 2000 sau la fel de bine decembrie 1999 - ianuarie 2000 (si atunci aceasta formulare este menita sa ascunda un esec profesional). Din ce am observat, majoritatea ambiguitatilor tind sa ascunda diferite etape nereusite, asadar ar fi bine sa le evitam pentru a nu da o impresie gresita.

Cand punctam experienta profesionala, este bine sa mentionam informatiile cele mai relevante legate de: principalele responsabilitati (coordonarea proceselor de productie, planificarea activitatii de productie pe linie, negocierea contractelor si termenelor de livrare cu furnizorii, transfer al noilor proiecte din strainatate) dar si competente tehnice dobandite in cursul acestui exercitiu (administrarea de servere cu sistem de operare Windows 2008, operarea programului SAP, redactarea rapoartelor financiare potrivit normelor IFRS). In cazul pozitilor de management este utila si mentionarea numarului de angajati avuti in subordine, pentru a da un indiciu util despre dimensiunea expunerii manageriale a candidatului.

0 comentarii 7215 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter