Start-up

Mihaela Feodorof: Ce te face special?

Mihaela Feodorof › Mar, 2012-02-07 14:42

Ani de-a rândul am trăit cu teama că nu suntem suficienți de buni pentru un domeniu anume, renunțând să-l mai accesăm. Sau dimpotrivă, ne-am asigurat că vom trai un viitor prosper datorită nivelului ridicat de inteligență cu care am fost înzestrați.

 

Pe vremuri, testele de inteligență erau unica măsură a capacității noastre de a ocupa un loc de muncă sau în societate, dar și a aprecierii celorlați.

Ce tip de inteligență ne definește ca întreg?
De ceva vreme, mai exact la începutul anilor 90, Daniel Goleman (cercetător în domeniul psihologiei și al științelor comportamentale, profesor al Harvard University) ne-a mai dat o speranță.

Inteligența emoțională  sau EQ (Emotional Quotient) a salvat pe toți cei care nu se încadrau în limitele superioare ale inteligenței raționale sau IQ (Intelligence Quotient). Astfel empatia, compasiunea sau motivația au devenite le fel de cautate și apreciate la persoanele care își căutau un post.

Studiile în domeniul inteligenței au adus împreună psihologi și neurologi care au dovedit că fără un nivel ridicat al EQ –ului nu ne putem pune în valoare IQ-ul.

Luându-le pe rând, definițiile lor sunt cât se poate de lămuritoare. Să vedem însă și ce putem face dacă ne propunem să devenim mai buni în plan personal sau  performanți, din punct de vedere professional?

0 comentarii 7396 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter