Start-up

A făcut carieră în corporație iar acum își dă examenul în antreprenoriat

Dana Badea › Vin, 2018-07-20 12:00
Andreea Emilian a lucrat 15 ani în corporaţie dar a decis să parieze pe antreprenoriat şi a investit 30.000 de euro într-un centru de estetică. Nu și-a ales un brand internațional, deși ar fi putut s-o facă. A ales să lucreze cu cremele create de prietena sa din copilărie, Adina Oancea. Pentru cei care nu știu, Adina împreună cu mama sa, Elena Oancea, dețin singurul brand românesc de cosmetică organică cu brevete de invenție iar despre acest lucru am scris aici. 

 Dorința de a avea un centru de estetică a avut-o încă din facultate. A urmat cursurile Facultății de biologie tocmai pentru a putea studia plantele și efectele lor curative. Iar apoi a rămas în domeniul cosmetic, dar dorința supremă era să-și construiască singură un loc, în care să redea starea de bine.
Adina și Andreea se știu încă din copilărie, familiile lor fiind apropiate, iar cele mai frumoase amintiri sunt, potrivit Andreei, acelea în care, copii fiind, mergeau împreună cu familiile lor în pădure la Nehoiu, județul Buzău, la cules de plante. „Era un mod foarte frumos de a învăța lucruri noi, de a ne juca, de a ne ajuta familiile și de a sta în mijlocul naturii” își amintește Andreea. Fiecare după aceea a avut drumul său dar destinul le-a adus din nou împreună când Andreea a hotărât să renunțe la cariera de corporatistă pentru un proiect de antreprenoriat.

Văd adesea oameni plecând din corporații după un anumit număr de ani petrecuți acolo, jurându-și că nu se vor mai întoarce vreodată în acest mediu de lucru și m-am întrebat de multe ori și încă mă întreb, de ce au această reacție. Andreea spune că nu e și cazul ei.

„Am plecat din corporație doar din dorința mea de a crea un hub de frumusețe, exact ceea ce este Strop Beauty. Mi-am dorit încă din facultate acest lucru și ideile s-au conturat rând pe rând. Am iubit jobul pe care l-am avut și am învățat în compania la care am lucrat o mare parte a lucrurilor pe care le știu acum. Am avut ocazia să mă dezvolt, să lucrez cu oameni minunați acolo, care au crezut în mine și m-au susținut să arăt ceea ce pot face. Prin urmare decizia de a părăsi compania (n.r. Sensiblu) nu a fost ușoară dar nu cred că vorbim despre o despărțire. Sunt mulți ani la mijloc și chiar prietenii ce ne vor lega mereu. Păstrez legatura cu o mare parte dintre colegi și mai mult decât atât au fost minunați, pentru că mă susțin în continuare” explică Andreea Emilian care este la prima experiență de antreprenoriat.

A făcut vânzări și training și e bine de știut ce va face în noua postură de antreprenor, de ce anume se va ocupa concret. De regulă antreprenorul cam știe să facă de toate și de multe ori e nevoit să suplinească un om atunci când acesta lipsește sau pleacă din firmă. E pregătită Andreea Emilian să faca lucrul acesta?  „O să fac consultanță specializată și o să fac training în cadrul atelierelor pe care le pregătim în salon. Bineînțeles că mă voi ocupa și de multe alte lucruri ce țin de partea administrativă și de logistică, dar principalul meu scop și rol este acela de a mulțumi fiecărei persoană ce ne trece pragul. Cu toate că știu procedura unui tratament cosmetic pas cu pas și în fiecare zi încerc să exersez ca să o pot perfecționa continuu, nu îmi doresc să fiu omul-orchestră. Întotdeauna, inclusiv în experiența din trecut în care am coordonat echipe mari de oameni, principiul meu a fost acela de a împuternici oamenii cu încredere, și de a da ocazia fiecăruia să facă ceea ce știe cel mai bine. Consider că aceasta este calea spre evoluție, spre a ajunge ca echipă la performanțe cât mai mari. Și asta intenționez să fac și în business-ul meu. Așa că fiecare dintre noi avem un rol bine definit”.

Andreea spune că-i plac oamenii onești care sunt deschiși să învețe și să încerce lucruri noi, și care, un lucru important, zâmbesc. „Evident, mai este un punct extrem de important în acest caz: să creadă în puterea naturii și să își dorească să împărtășească acest lucru cu clienții. Dacă deține aceste caracteristici.... în rest învățăm împreună să funcționăm ca o echipă”.

0 comentarii 1643 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter