Start-up

Educator, îndrumător, mentor

Eugenia Mihalcea › Lun, 2012-05-21 13:15

Potrivit dicţionarului, mentorul poate fi un conducător spiritual, un povăţuitor, un îndrumător sau un educator. Dacă ne oprim la ultima definiţie, putem spune că avem mentori încă de la grădiniţă, lucru perfect adevărat. Câte dintre fetiţele de grădiniţă nu spun că îşi doresc să devină educatoare doar pentru că vor să fie precum persoana care le supraveghează şi le învaţă zi de zi în primii patru-cinci ani de viaţă? Când mergem mai departe, la şcoală, la liceu şi ulterior la universitate, portretul mentorului se creionează în linii din ce în ce mai clare, transformându-se dintr-un simplu personaj aflat la catedră într-un îndrumător. În goana după o şcoală mai bună, părinţii caută, de fapt, profesori-mentori. Ei nu stau la cozi pentru a-şi înscrie copiii la şcoli cu renume pentru modul în care sunt aranjate băncile într-o clasă ori pentru frumuseţea unor clădiri, ci pentru că acolo predau oameni pe care îi doresc ca îndrumători pentru prichindeii lor. 

Dacă atunci când suntem mici, încă la grădiniţă sau în şcoala generală, mentorii sunt cei care vin către noi şi ne oferă informaţii şi sfaturi aproape fără să le cerem acest lucru, atunci când înaintăm în vârstă, când devenim angajaţi într-o companie lucrurile se schimbă. Nu mai există profesori la catedră, ci colegi de birou, de departament, şefi direcţi, directori, patroni, investitori. În tot acest peisaj, cu adevărat nou pentru orice tânăr angajat, un mentor este mai mult decât un îndrumător: el este ghidul care ne poate ajuta să înţelegem modul în care funcţionează compania care tocmai ne-a angajat, dar, mai mult decât atât, ne poate fi ghid în propriul nostru drum în carieră.

Părinţii nu sunt mentori

Ce trebuie să ştim înainte de a alege un mentor? Mentorii nu sunt părinţii, nu sunt prietenii şi cu atât mai puţin un investitor generos care este dispus să dea bani pentru afacerea ta. Mentorii sunt oameni cu experienţă în domeniul lor de activitate, veterani ai businessului, al căror rol nu este să îţi spună ceea ce vrei să auzi (pentru asta ai părinţii şi prietenii), ci ceea ce ai nevoie să auzi. Desigur, nu trebuie înţeles că mentorii sunt persoane obtuze şi închise, dar cei mai buni sunt obiectivi şi nu vorbesc despre lucruri pe care nu le cunosc.

Tocmai pentru că au experienţă într-o anumită zonă, ei te pot ajuta să nu cazi în capcanele meseriei, prin care ei poate au trecut deja, dacă nu au fost ajutaţi la rândul lor de alţi mentori. Dacă privim lucrurile aşa, atunci totul pare foarte simplu. Şi totuşi, nu este, deoarece nu orice persoană este pregătită să aibă un mentor. De exemplu, tinerii foarte încăpăţânaţi, care nu suportă criticile de nici un fel, vor reuşi cu greu să construiască o relaţie cu un mentor. De asemenea, aici intervine şi rolul mentorului, care trebuie să fie foarte deschis şi diplomat, să ştie să pună întrebări şi, în acelaşi timp, să ofere toate răspunsurile care pot fi de ajutor unui „ucenic“.

Desigur, ca şi într-o relaţie de iubire, modul în care se înţeleg cele două persoane, mentorul cu mentee-ul, este foarte important. De aceea, înainte de a alege ca mentor prima persoană care pare dispusă la acest lucru, este bine să ţii cont de câteva lucruri.

În primul rând, ar trebui să îţi faci o listă cu acele calităţi pe care le cauţi la un mentor. După ce ai realizat această schemă poţi începe să cauţi persoana potrivită, în funcţie de activităţile pe care doreşti să le faci pe viitor: dacă îţi doreşti o carieră ca antreprenor, poate este indicat să apelezi la cineva care a urmat acelaşi drum, ori dacă vrei să avansezi pe poziţie într-o companie, poate fi indicat să cauţi un coleg ce a făcut acelaşi lucru la un moment dat. Este indicat să îţi analizezi singur slăbiciunile şi să vezi de cine ai nevoie pentru a-ţi umple respectivele goluri. După ce ai identificat persoana, asigură-te că este dispusă la această relaţie, pentru că un astfel de drum făcut împreună de un mentor şi un mentee nu este deloc uşor.

În companie sau pe cont propriu

Multe companii, precum cele prezentate în paginile următoare, au realizat programe de mentorat special pentru a-şi ajuta angajaţii să se autodepăşească, să treacă de anumite bariere şi, cel mai important, să înveţe unul de la celălalt. Acestea sunt modele de succes, mai ales că proiectele lor au din ce în ce mai mulţi participanţi. Dar fie că firma pentru care lucrezi are sau nu un astfel de program, trebuie să ştii că nimic nu te împiedică să îţi cauţi şi singur un mentor. În ambele situaţii, important este să ştii că cel care va fixa toate coordonatele relaţiei mentor-mentee este mentorul. În unele cazuri, un mentor poate să nu aibă foarte mult timp la dispoziţie, poate doar o singură întâlnire pe lună, timp de o oră, două, trei. Asta nu trebuie să te dezarmeze. Un „ucenic“ care vrea să înveţe ştie să utilizeze la maximum cele câteva ore lunare. Alţi mentori pot oferi suplimentar din timpul lor liber, chiar şi după terminarea în mod oficial a programului de mentorat, prin întâlniri informale, e-mailuri sau telefoane. Totuşi, specialiştii atrag atenţia că, dacă relaţia dintre un mentor şi un mentee devine prea personală, prea prietenească, cel mai indicat este să se oprească şi să se transforme. După cum spuneam la începutul acestui articol, părinţii şi prietenii nu sunt mentori.

Când are nevoie cineva de un mentor? Păi chiar de la grădiniţă, dacă ar fi să revenim la definiţia din dicţionar. Dacă, însă, ne gândim la o carieră, atunci un mentor poate fi de folos atunci când vrem să urcăm pe scara ierarhică, în momentul în care vrem să trecem din postura de angajat în cea de antreprenor sau pur şi simplu atunci când vrem să învăţăm mai mult de la un om cu experienţă. Dar, înainte de toate acestea, un mentor este vital atunci când ne gândim la o carieră, când suntem pe băncile facultăţii sau tocmai am terminat şi ne aflăm dezorientaţi la intrarea într-o piaţă a muncii care nu mai arată de mult ca pe vremea părinţilor noştri. În acest moment din viaţă cei mai de ajutor sunt oamenii experimentaţi din diverse companii, mentorii care ne pot ajuta să ne alegem calea. 


Cum te poate ajuta un mentor

Poţi învăţa din vasta lui experienţă
Te ajută să îţi defineşti scopurile principale în carieră
Te învaţă să îţi descoperi punctele slabe şi punctele tari
Te ajută să nu faci anumite greşeli pe care poate el le-a făcut
Îţi dă motivaţia de a face anumite lucruri
Este onest cu tine, fără a fi mămos
Este critic, fără a fi şeful tău


Modele

• Un senior care are experienţă într-o zonă sau ţară, unde compania se extinde şi unde poţi fi interesat să lucrezi.
• Un angajat aflat într-o poziţie de top care lucrează într-un domeniu adiacent, dar care te pasionează şi înspre care ai vrea să migrezi.
• Un manager din zona de middle management din zona ta de activitate, prin ochii căruia poţi vedea exact care va fi drumul tău profesional dacă nu virezi nici la dreapta, nici la stânga.

0 comentarii 13341 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter