Start-up

Ce nu poți cumpăra cu un salariu de CEO

Mihaela Feodorof › Vin, 2012-05-25 07:48

Pe oricine întreb cum îi mai merge și ce își mai doreste, primesc variațiuni de răspuns pe aceeași temă. Un venit mai mare, sigur, un loc de muncă potrivit. Vizualizez șablonul unei vieți liniare de care mulți ajung să se plicitisească până când chiar devin, mai întâi, ușor iritați, apoi chiar frustrați de pretențiile celor din jurul lor.

Și dacă ai venitul considerabil, pe care nu apuci să-l cheltuiești, la ce bun? Sau dacă ești pe un job stabil unde oricine, mai puțin TU, poate decide asupra fiecărui minut din viața ta, la ce îți mai folosește?

Din acest punct pleacă discuțiile și răspunsurile cu toți clienții care au nevoie să se redefinească și repoziționeze prin procese de dezvoltare personalizate. A avea un coach este la moda, dar asta nu înseamnă că suntem întotdeauna dispuși și să facem efortul de a ne schimba din interior, în profunzime.

Haideți să ne uitam împreună ce poți câștiga când pleci în acest demers introspectiv și dacă găsești de vânzare ce-ți lipsește ca să te simți cu adevărat împlinit?

Încrederea în sine

Te recunoști, te vezi din ce în ce mai clar, devii mai conștient de resursele tale și cum le poți folosi ca să-ți atingi obiectivele. Încrederea în sine și implicit în relațiile cu ceilalți, de la cele mai apropiate persoane, soț/soție, copii, părinți, prieteni, colegi, șefi, etc. stă la baza unei lungi și spectaculoase călătorii care se definește pe scurt VIAȚĂ, personală și profesională la un loc.

Inspirația

Pe masură ce te regăsești cu tot potențialul neutilizat până acum, ideile și creativitatea dau năvală la ușa minții. Libertatea de a construi scenarii și de a le analiza până la punerea lor în practică este o etapă plină de entuziasm în care efortul și provocările sunt doar ingredientele unei delicioase experiențe.

Autenticitatea

Naturalețea cu care te implici în actiunile până acum anoste, provoacă în jurul tău o stare de bine molipsitoare. Liderul din tine renaște și aproape că este uimit de câte persoane sunt dispuse să-l însoțeasca pe drumul propus. Greutățile, fricile și blocajele sunt înlăturate de firescul demersurilor tale și modul în care reușești să transmiți către ceilalți crezul tău.

Umanitatea

Căldura sufletească, grija pentru ceilalți în forma ei cea mai sinceră pare o calitate nepotrivită cu rolurile profesionale pe care fiecare le îmbracăm de-a lungul vieții. Ce face însă diferența? De câte ori nu ai rămas la rându-ți în preajma unor persoane din anturajul profesional nu pentru salariu sau recunoaștere ci pentru calitatea lor umană. Am mai povestit de aceasta unică experiență pe care am avut-o cu un nume faimos din domeniul executive search-ului care nu a vrut săafle despre reușitele și calitățile mele profesionale, ci m-a întrebat foarte simplu : “Ce fel de om ești, Mihaela?” Oamenii urmează oameni, știu, am mai spus-o, dar îmi place că se verifică în diferite circumstanțe puterea acestei concluzii.

Toate trăirile de mai sus și multe altele le-ai pus de mult în sertărașe bine încuiate? Te provoc să cauți cheile potrivite acordându-ți atenția pe care o meriți ca să redescoperi “ce fel de om ești?”

Atunci o să poți să convingi orice persoană care ocupă funcții de decizie că-ți meriți locul de muncă stabil și venitul mai mare la care aspiri. Ba mai mult, oricare din cei care-și asumă conducerea unui business vor face mulțumiți investiția necesară în dezvoltarea ta ca tu să fii plus-valoarea echipei sale.

 


Mihaela Feodorof,
Executive Coach, 
Managing Partner, Yourway Counseling
www.yourway.ro

0 comentarii 4963 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter