Antreprenor

A renunțat la o carieră în banking pentru a face evaluări. Povestea unui business pornit de la zero

wall-street.ro › Mar, 2018-01-23 16:55
Profesia de evaluator în România este una foarte tânără și are în față provocări importante și oportunități pe măsură. Astfel, deși evaluarea pentru bănci are în continuare cea mai ridicată pondere ca volum de lucrări și interes din partea evaluatorilor, potențialul de dezvoltare al unui business în domeniu vine din înclinația antreprenorului către specializări mai complexe, apreciază Cristian Nicola, partener în cadrul companiei Neoval Consulting. El a povestit într-un interviu acordat wall-street.ro de ce a ales drumul unei afaceri în evaluări în locul unei cariere în banking.
sursa: unsplash

Cristian Nicola a descoperit profesia de evaluator în 2007, an în care s-a mutat din Constanța la București pentru a se angaja în departamentul de suport, relocat recent din Italia, al UniCredit Bank. Era ultimul an bun înainte de criza financiară și, cum economia nu oferea încă multe semnale negative, angajările în sectorul financiar deveniseră foarte atractive. În cadrul UniCredit, activitatea sa constă în a menține legătură între bancă, notari și evaluatori.

„Până atunci nu știam mare lucru despre ceea ce face un evaluator, în principiu. Verificam acuratețea datelor, prin cross-check cu notarul și cu informațiile băncii. Nu ne uităm la valori, ci ca datele proprietății să fie similare. Câteodată îi mai sunam pe evaluatori, care erau din Italia, și am rămas oarecum impresionat de ceea ce îmi spuneau. Deseori se aflau pe scuter, în drum către o inspecție. Mă întrebăm astfel ce anume fac evaluatorii de pare că sunt mereu prinși într-o activitate interesantă. Am înțeles de atunci însă că profesia de evaluator constituie mai mult o abilitate, care se dezvoltă în timp”, declara Cristian Nicola.

Citește mai multe pe WALL-STREET.RO. 

0 comentarii 677 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter