Antreprenor

Primul TIR, prima ciocnire cu birocraţia, prima tranzacţie - poveştile românilor de succes

wall-street.ro › Lun, 2016-08-22 17:03
Fie că vorbim de Iulian Stanciu, CEO şi acţionar eMag, de fondatorul Altex, Dan Ostahie, Dragoş Petrescu de la Caru’ cu Bere, Florin şi Măriuca Talpeş (Bitdefender) sau Radu Georgescu (GeCad), toţi au ceva în comun – sunt antreprenori şi manageri care ridică, atât în România, cât şi pe plan internaţional, ştacheta întreprinzătorilor. Toate aceste nume mari, şi altele, au avut însă un început. Ezitări, greşeli, din care au învăţat. Un prim business cu care, eventual, ori au dat de pământ, ori au reuşit să îl vândă şi, de acolo, să construiască un mic imperiu. Cum au început antreprenorii români? Care au fost primele impresii ale redactorilor WALL-STREET.RO când i-au întâlnit şi ce părere subiectivă au, despre ei, în prezent, citeşte în articolul de mai jos.
sursa: wall-street.ro

Felix Pătrăşcanu, curierul care a fondat cea mai mare firma de curierat

Felix Pătrăşcanu, CEO şi fondator al cele mai mari firme de curierat din România, a urmat Facultatea de Drept din Bucureşti întrucât îşi dorea să ajungă avocat, însă a renunţat la acest vis pe parcurs. De fapt, în studenţie s-a angajat prima dată în curierat, cu gândul de a rămâne o perioada scurtă. A fost curier pentru câteva luni şi a evoluat în firma respectivă până la poziţia de director executiv.

În 1997 a plecat de la firma, urmând să lucreze în altă companie. Între timp, însă, în peisaj au apărut prietenii săi din copilărie, Adrian şi Neculai Mihai. Aşa a început povestea Fan Curier. Felix Pătrăşcanu îşi aminteşte, că şi cum a fost ieri, că în ianuarie 1998 a tăiat prima factură primului client. 18 ani mai târziu, Fan Courier estimează o cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro.

"Niciodată nu m-am gândit că am să ajung antreprenor, ba mai mult din clasa a 5-a mă gândeam să ajung un judecător vestit, un magistrat, un avocat. Oricum, cu ştiinţele juridice cochetăm foarte tare. Mi s-a părut mie că a împărţi dreptate într-o ţară este ceva extraordinar. M-am pregătit pentru asta tot liceul, tot timpul, până am deschis compania. Eram student când m-am angajat prima oară în curierat, cu gândul de a stă o perioada scurtă, o luna - două, până îmi dădeam licenţă şi pe urmă să îmi caut jobul mult visat. Am început Facultatea de Drept din Bucureşti în 1990 şi la sfârşitul anului 1994, înainte să dau licenţă, m-am angajat pentru câteva luni pentru că eram căsătorit şi aveam nevoie de bani. Aşa am ajuns în curierat, prin 1994"

Citeşte mai multe pe WALL-STREET.RO. 

0 comentarii 2682 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter