Antreprenor

MIRA Rehab, antreprenorul lunii mai premiat de Ambasada SUA

Adriana Toma › Mie, 2015-06-10 12:18
MIRA Rehab, un program de computer care se adresează persoanelor cu dizabilităţi temporare, este „Antreprenorul lunii” mai premiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii in România, care premiază în fiecare lună un antreprenor român.
Sursă foto: mirarehab.com

„Ambasada SUA felicită MIRA Rehab şi pe fondatorii săi. Curajul şi energia lor demonstrează puterea tinerilor români de a influenţa cursul economiei ţării lor. Pe măsură ce România continuă să se dezvolte, va avea de câştigat graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, le adaptează şi le reformează pe cele vechi şi conduc ţara spre viitor”, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA.

Citește și Atelierul de Pânză, antreprenorul lunii aprilie premiat de Ambasada SUA

MIRA Rehab a fost fondată de patru studenți pasionați de tehnologia informației după ce au participat, în 2011, la Imagine Cup, un concurs IT destinat studenţilor din întreaga lume, organizat de Microsoft.

Împreună, au proiectat o platformă software care să facă recuperarea fizică distractivă şi comodă pentru pacienţi, transformând exerciţiile fizice în jocuri video şi folosind un senzor extern pentru a urmări şi evalua progresul pacienţilor. Ei au vândut cu succes produsul în Marea Britanie, unde este folosit de către National Health Service.

Citește și Ambasada SUA premiază antreprenorul român al lunii martie

MIRA Rehab şi-a folosit succesul pentru a răspunde nevoii de servicii medicale mai bune în România, prin înfiinţarea unui ONG la Cluj, numit „Un Zâmbet cu MIRA”, care oferă tratament prin platforma MIRA, însă asigură recuperare gratuită copiilor defavorizaţi.

Programul „Antreprenorul lunii” este o modalitate prin care Ambasada SUA aduce în prim plan persoane şi companii care personifică cele mai importante atribute ale antreprenoriatului.

Citește și Ambasada SUA l-a premiat pe antreprenorul român al lunii februarie

Un antreprenor vede potenţialul unei idei şi apoi face un pas curajos, de multe ori riscant, folosind doar propriile abilităţi, ambiţia şi curajul pentru a transforma ideea în realitate. Prin intermediul programului „Antreprenorul lunii”, Ambasada SUA evidenţiază antreprenori care valorifică ocazii unice într-o mulţime de domenii, în diverse regiuni din România.

0 comentarii 1078 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter