Actual, News, Trend

Zestrea românească - prezență remarcabilă în cadrul Carnavalului de la Veneția

Roxana Roseti › Lun, 2017-02-06 13:54
Ţinutele preţioase din colecţia „Zestrea by Liliana Țuroiu”, inspirate de straiele domniţelor şi reginelor, precum şi de motivele iilor româneşti tradiţionalesunt expuse în februarie în somptuosul Ateneo Veneto, chiar în inima culturală şi istorică a Veneţiei

Expoziţia de la Ateneo Veneto este un eveniment cultural organizat cu sprijinul Creart, al Institutului Cultural Român şi al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în cadrul renumitului Carnaval Veneţian, în perioada 18 - 28 februarie. Vernisajul va avea loc pe 18 februarie, în Aula Magna din Ateneo Veneto, în prezenţa unor personalităţi marcante din domeniul artei şi culturii, din România şi din Italia.
Colecţia “Zestrea by Liliana Țuroiu” este o prezenţa românească remarcabilă la Carnavalul de la Veneţia, cu atât mai mult cu cât printre partenerii evenimentului se numărăşi Castelul Bran şi Primăria Veneţia, iar spaţiul care găzduieşte expoziţia este Ateneo Veneto - celebra instituţie italiană care promovează ştiinţele, literatură şi artele încă din 1812, când a fost înfiinţată.

Adevărat promotor al valorilor autentice româneşti, culturale, etnografice şi istorice, creatoarea Liliana Turoiu, artist plastic şi Lector Universitar Doctor în cadrul Departamentului de Modă al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, a sprijinit constant cultură românească în cei 20 de ani ai carierei sale, atât prin colecţiile şiexpoziţiile sale de artă şi costum contemporan, cât şi prin numeroase conferinţe susţinute în cadrul unor prestigioase instituţii academice româneşti şi internaţionale.
 
Prin expoziţia din februarie 2017 din Veneţia, de la Ateneo Veneto, într-un parteneriat cultural cu celebrul Carnaval Veneţian, colecţia „Zestrea” îşi adaugă încă un spaţiu încărcat de istorie şi cultură în palmaresul sau expoziţional international.
 
 

0 comentarii 2845 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter