Actual

Viaţa de după cariera de sportiv profesionist: Ghidare pentru a găsi performanţa în altă vocaţie

Constantin Pescaru › Vin, 2017-05-19 12:39
Sportivii care fac performanţă sunt aplaudaţi de milioane de oameni. Muncesc încă de tineri şi investesc mult timp în dezvoltarea lor. Dar adesea cariera lor se termină mai repede decât în alte meserii. În aceste condiţii, Comitetul Olimpic Sportiv Roman şi Qualians România - companie ce activează pe piaţa de training şi consultant în management - au semnat un parteneriat educaţional pe perioada ciclului olimpic 2017-2020. 
Foto: Facebook_COSR

Punctul de plecare ale acestui proiect este legat de susţinerea performanţei de vârf, a creşterii talentelor şi creării unei legaturi între lumea sportivă şi cea de business.

Parteneriatul constă în cursuri, sesiuni de coaching, teambuilding pentru delegaţiile sportive la competiţiile internaţionale, evenimente dedicate şi adaptate diferitelor grupuri de sportivi sau reprezentanţi ai federaţiilor.

“Trăim într-o lume în continuă schimbare, permanent omenirea descoperă lucruri noi şi de aceea continuarea procesului de învăţare pentru fiecare dintre noi nu este opţională. Prin parteneriatul cu Qualians punem gratuit la dispoziţia oamenilor din sportul românesc accesul la cunoştinţe de cea mai bună calitate din zona de business, la tehnici şi instrumente practice a căror eficienţă a fost deja dovedită şi a căror aplicare în sportul românesc ar putea să contribuie la eficientizarea activităţii.
 
Prin programele de team-building pe care le vom derula împreună cu echipa Qualians ne propunem să întărim spiritul de echipă la nivelul sportivilor şi staff-ului care va reprezenta România la competiţiile derulate sub egida CIO”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

Iată principalele direcţii ale proiectului: 

  • creşterea eficienţiei federaţiilor olimpice;
  • dezvoltarea unei a doua cariere pentru sportivii de performanţă, în sport sau în lumea de business;
  • susţinerea sportivilor de elită.

“Credem că avem datoria de a sprijini performanţa sportivă de vârf precum şi tranziţia sportivilor spre a doua carieră. Parteneriatul cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român ne onorează şi suntem gata să punem la dispoziţia sportivilor şi a federaţiilor olimpice know-how-ul Qualians şi timpul consultanţilor noştri, pentru a ne aduce în acest fel contribuţia la dezvoltarea sportului românesc”, a declarat Octavian Pantiş, co-fondatorul Qualians. 

0 comentarii 846 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter