Actual

Va continua sau nu va continua să existe UE?

Roxana Roseti › Vin, 2018-06-22 17:38
"În anul ce urmează se va decide dacă Europa unită va continua sau nu să existe", a afirmat Matteo Salvini - ministrul de interne al Italiei, în interviul care va apărea în săptămânalul german Der Spiegel - ediţia de sâmbătă.
 

În mod concret, negocierile asupra bugetului european şi alegerile europene care vor avea loc în 2019 sunt cele care vor decide "dacă tot acest lucru încă mai are sens", potrivit unor fragmente ale interviului difuzate vineri, după cum menționează AFP.
Potrivit lui Salvini, problema migraţiei nu este singurul conflict între Roma şi Berlin. Reforma sistemului bancar, politica economică a UE, excedentele balanţei comerciale germane sunt de asemenea motive de dispute, a spus el (http://www.spiegel.de/politik/ausland/italien-matteo-salvini-macht-europ...)
 
Italia, care după recenta instalare la putere a unei coaliţii guvernamentale populiste şi de extremă dreapta se află pe picior de conflict cu partenerii săi europeni în privinţa primirii de migranţi, "nu mai poate primi în grijă niciun singur migrant suplimentar", a reiterat Salvini. "Dimpotrivă, vrem să mai dăm din ei", a adăugat el cu privire la migranţii care încearcă, în pofida tuturor pericolelor, să ajungă în Europa debarcând în Italia. La rândul său, ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, ameninţă să-i retrimită pe toţi migranţii care sosesc la frontierele germane spre ţările unde aceştia au fost înregistraţi prima dată, adică în special în Italia. Seehofer se află pe poziţii de conflict cu Angela Merkel, care doreşte să privilegieze o soluţie europeană, iar criza de la Berlin atinge o asemenea acuitate încât ameninţă supravieţuirea politică a cancelarului federal.

0 comentarii 361 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter