Actual

Universitatea București, cea mai bine clasată instituție de învățământ superior într-un clasament internațional

Dana Badea › Mar, 2017-09-12 17:52
Universitatea București este cea mai bine clasată instituție de învățământ superior din țara noastră în clasamentul Quacquarelli Symonds (QS) 2018, realizat de Scopus. Universitatea ocupă locul 42 , iar în top se mai regăsesc alte trei instituții de învățământ superior din România. 
sursa: pexels.com

România are patru universități clasate în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din Europa Centrală și de Est, conform clasamentului Quacquarelli Symonds (QS) 2018.

Conform topului QS al universităților din Europa Centrală și de Est, cele mai performante universități din România sunt:

  • Universitatea din București – locul 42;
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – locul 49;
  • Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – locul 50;
  • Universitatea de Vest Timișoara – locul 64.

Primul loc în clasamentul QS Europa Centrală și de Est este ocupat de Universitatea de Stat din Moscova M.V. Lomonosov.

Criteriile care au stat la baza evaluării instituțiilor academice includ numărul de citări în publicații de specialitate per facultate (informații disponibile datorită Scopus), reputația instituției și numărul de studenți și profesori internaționali.

Scopus face parte din portofoliul Research Intelligence al Elsevier, unul dintre cei mai mari furnizori de produse și servicii de informare din lume, care evaluează constant rezultatele din cercetare și performanța Universităților, cu scopul de a participa cu soluții aplicate la dezvoltarea cercetării mondiale.

0 comentarii 733 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter