Actual

Un pariu bun pentru o ţară: Guvernatorul Băncii Centrale a Croației despre aderarea la zona euro

Roxana Roseti › Joi, 2017-07-13 11:01
Croaţia, cea mai tânără membră a UE, va organiza o discuţie publică în această toamnă pentru a evalua sentimentul publicului cu privire la adoptarea euro. Aceasta deşi  Boris Vujcic - Guvernatorul Băncii Centrale a Croației a refuzat să ofere o dată ţintă pentru aderarea finală.
foto: Tportal

Vujcic este încrezător că aderarea ţării sale la zona euro va fi un pariu bun pentru o ţară aflată pe o direcţie constantă de creştere, după cum a declarat pentru CNBC.
Boris Vujcic a mai spus că aderarea la UE a dat un impuls necesar ţării sale după criza datoriilor din Europa, Croaţia dorindu-şi acum să meargă mai departe cu aderare la zona euro. Poziţia acestuia este în contrast cu cea a unor comentatori care cred că moneda unică nu a adus niciun beneficiu multora dintre membrele mai mici mediteraneene ale zonei.

Totuşi, Vujcic a arătat că având în vedere legăturile financiare ale Croaţiei cu ţările vecine, acesteia i-ar fi mai bine în interiorul zonei euro decât în afara acesteia.
Aderarea la zona euro nu va fi însă lipsită de probleme. Nivelul datoriei publice a Croaţiei se situează la 84%, cu mult peste pragul de 60% impus. Vujcic a susţinut că acest nivel va continua să scadă pe măsură ce creşterea PIB-ului va avansa către aproximativ 3%.

0 comentarii 444 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter