Trend, Actual

Tot mai mulţi români investesc în monede virtuale. Care sunt riscurile

Roxana Roseti › Lun, 2017-06-19 13:22
Moneda virtuală bitcoin creşte în câteva luni cât altele în zeci de ani. Valorează acum 3.000 de dolari, de trei ori mai mult decât în urmă cu două luni. Şi asigură un profit ameţitor, care atrage tot mai mulţi români. Însă riscurile sunt la fel de mari, pentru că valoarea se poate prăbuşi oricând, avertizează reprezentanţii Băncii Naţionale.

Oficialii BNR atrag atenţia că bitcoinul nu este monedă națională și nici valută şi că folosirea lui ca modalitate alternativă de plată este riscantă pentru sistemul financiar: problemele încep cu lipsa reglementării și a supravegherii şi ajung până la spălarea banilor şi finanțarea terorismului.

„Banca Naţională pleacă de la ideea că există un risc foarte mare. Totdeauna acolo unde o valoare circulă pe căi lăturalnice se produce un risc. Lumea toată e cu ochii, într-un fel, pe bitcoin, tentaţia e mare. Pentru că valoarea creşte treptat. Şi acum a ajuns aproape de 3.000 de dolari. E mult. Oamenii cred că dacă ceva urcă e bine să investeşti . Când se înmulţeşte grămada pe piaţă, piaţa se sparge”, precizează Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, potrivit stiri.tvr.ro.
Bitcoinul este moneda de schimb preferată de hackeri pentru deblocarea calculatoarelor infectate, aşa cum s-a întâmplat după atacul cibernetic global de luna trecută.

0 comentarii 1963 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter