Actual

Topul filmelor motivaționale care îți vor schimba viața

Roxana Roseti › Lun, 2017-03-06 17:30

Conform definiţiei, motivaţia descrie atitudinea unei persoane atunci când alege să facă un lucru în detrimentul altui lucru. Starea această poate fi descrisă şi că fiind “un foc”, care atunci când numai are ce consumă, se stinge. De aceea, ni se recomandă să căutăm mereu motive de a merge mai departe infidiferent de situaţie. 

Aflându-ne în perioada în care astenia de primăvară ne afectează tuturor starea de spirit, ne-am gândit să alcătuim un top cu cele mai consacrate filme motivaţionale ce au schimbat perspectivele multor oameni, mai ales că sunt inspirate din poveşti de viaţa reală.

1. La vita e bella

În centrul poveştii se află Guido, personaj interpretat de regizorul filmului Roberto Benigni, un bărbat cu o inocenţa copilărească, dar care reuşeşte să îşi îndeplinească visul: acela de a avea propria să librărie. Mai mult decât atât, norocul îi surâde iar şi îi oferă şansă de a o întâlni pe femeia visurilor lui, cu care în final se şi căsătoreşte şi decide să aibă un copil.

Din păcate totul se năruie se când antisemitismul atinge cote maxime în Italia, iar Guido şi fiul sau, Giosue, sunt trimişi într-un lagăr de concentrare. Pentru a rămâne alături de familia să, Dora cere să fie exilată şi ea. Cu toate că finalul este unul tragic, pelicula a înregistrat un succes nebun şi a fost premiată cu trei premii Oscar, două premii ale Academiei Europene de Film şi un premiu Cannes.

https://www.youtube.com/embed/4MpZyOdx4cs

2. The Bucket List

Edward Cole şi Carter Chambers, doi bărbaţi din medii sociale total diferite ajung din întâmplare colegi de salon într-un spital. Unul din ei este un om de afaceri cu o avere impresionantă, celălat este un mecanic auto foarte inteligent. Amândoi au fost diagnosticaţi cu cancer în faza terminală. Deşi, la început nu se suportă unul pe altul, în final reuşesc să devină prieteni şi încearcă să poarneasca într-o adevărată aventură, înainte de a muri.

https://www.youtube.com/embed/vc3mkG21ob4

3. Eat, Pray, Love

Liz Gilbert este o femeie modernă pornită într-un periplu prin lumea largă, de-a lungul căruia speră să se regăsească şi să se împace cu sine. Aflată la răscruce de drumuri, după divorţ, Gilbert îşi ia un an de pauză de la slujba şi că niciodată, se decide să evadeze din viaţă să obişnuită şi confortabilă, riscând totul numai pentru a-şi schimbă viaţă. Inspirat după o poveste adevărată, pelicula dovedeşte că puterea stă în noi şi dacă ne dorim ceva cu adevărat trebuie să facem şi mici sacrificii.

https://www.youtube.com/embed/g8csr68LjUM

4. Pay it forward

Trevor primeşte o tema pentru acasă care constă în găsirea unei idei pentru îmbunătăţirea întregii omeniri. Astfel, el vine cu ideea de a face trei fapte bune altcuiva, că acea persoană, la rândul ei să "dea mai departe", continuând în acest mod. Ceea ce pare a fi inţial un eşec, este de fapt un succes total ale cărui efecte nu se văd imediat.

https://www.youtube.com/embed/qfW0wCV9iFI

5. Into The Wild

Filmul este construit pe povestea lui Christopher McCandless, student şi atlet de performanţă care după ce termină facultatea îşi vinde maşină, îşi donează banii, 24.000 dolari în scopuri caritabile şi pleacă într-o drumeţie spre Alaska pentru a trăi în sălbăticie. Chiar dacă finalul filmului este extrem de tragic, scenariul lui Sean Penn are rolul de a te găsi un răspuns extrem de bun la întrebările: "De ce fac azi ceea ce fac? La ce îmi foloseşte?".

https://www.youtube.com/embed/g7ArZ7VD-QQ

Mai mult pe risco.ro

 

0 comentarii 1424 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter