Actual

TOP 10 țări ai căror cetățeni trăiesc cel mai mult

Roxana Roseti › Joi, 2017-06-08 16:57
The World Economic Forum (WEF) a publicat topul țărilor ai căror cetățeni trăiesc cel mai mult. Studiul a vizat sănătatea oamenilor din toată lumea.

Potrivit Business Insider, rezultatele s-au bazat pe durata de viaţă medie calculată în fiecare ţară. Conform aşteptărilor, ţările mai dezvoltate din punct de vedere economic au şi o durată de viaţă medie mai mare, datorită oportunităţilor de sănătate pe care le oferă.
 
Unele ţări cuprinse în studiu au avut rezultate mai slabe din cauza faptului că problemele de sănătate mentală trag în jos media de viaţă, pentru că majoritatea bolilor de acest tip conduc la suicid.

Iată un top al primelor 10 ţări cu durata medie de viaţă cea mai mare:

1. Hong Kong – 84 ani. Arta marţială Tai Chi îi ajută chiar şi pe cei mai în vârstă să rămână în formă.

2. Japonia- 83,6 ani. Japonia a fost prima în top până acum trei ani, când creşterea numărului de femei care se sinucid a crescut în ţară.

3. Spania - 83,1 ani. Pe spanioli îi ajută regimul mediteranean, bazat pe legume şi peşte proaspăt, dar şi pe grăsimi benefice precum uleiul de măsline şi nucile.

4. Elveţia 82,8 ani. Industria medicală este foarte bine bine dezvoltată în Elveţia. Faimoasa Rosa Rein a fost cea mai bătrână femeie din Elveţia, fiind născută în 1897 şi decedând în 2010.

5. Italia - 82,7 ani. În Italia, nivelul de trai este mai ridicat acum, iar majoritatea populaţiei îşi permite să mănânce sănătos.

6. Singapore - 82,6 ani. În ultimii 30 de ani, durata medie de viaţă a crescut datorită metodelor terapeutice preventive dezvoltate în ţară.

7. Franţa - 82,4 ani. Franţa are una dintre cele mai mici rate de obezitate din lume.

8. Australia - 82,3 ani. Studiul arată că media a crescut odată cu schimbarea stilului de viaţă al australienilor cu unul mai sănătos.

9. Israel - 82,2 ani. La egalitate cu Luxemburg, bărbaţii din Israel sunt foarte longevivi, în ciuda faptului că serviciul militar este obligator acolo.

10. Luxemburg – 82,2 ani. Ţara are o populaţie mică, dar salariaţii sunt plătiţi destul de bine, ceea ce le oferă oportunitatea să beneficieze de servicii medicale de calitate.
 
 
 
 
 

0 comentarii 2076 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter