Actual, Piața Muncii/Employment

În timp ce în restul Europei se fac angajări pe bandă rulantă, România e pe minus

Constantin Pescaru › Joi, 2017-06-15 13:55
Numărul angajaților a crescut cu 0,4% în Uniunea Europeană (UE28) și în zona euro (EA19) în primul trimestru din 2017, comparativ cu precedentele trei luni, potrivit datelor preliminare prezentate miercuri de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat).
Foto: Pixabay

În trimestrul patru din 2016, numărul angajaților a înregistrat de asemenea un avans de 0,4% în Uniunea Europeană și în zona euro, informează Agerpres.

Cele mai mari creșteri ale numărului de angajați au fost înregistrate în Estonia (2,8%), Malta (1,7%), Suedia (1,2%) și Irlanda (1,1%), singurele scăderi fiind raportate în Letonia (minus 1,9%), România (minus 1,2%), Croația (minus 0,6%) și Lituania (minus 0,5%).

Comparativ cu primul trimestru din 2016, numărul angajaților a crescut în perioada ianuarie-martie 2017 cu 1,5% în zona euro și cu 1,4% în Uniunea Europeană.

În România, numărul angajaților a scăzut în primul trimestru din 2017 cu 0,4% față de perioada similară din 2016, după un declin de 1% în ultimele trei luni din 2016.

Eurostat estimează că în statele Uniunii Europene erau primele trei luni din 2017 un număr record de angajați: 234,2 de milioane, din care 154,8 milioane în zona euro.

0 comentarii 525 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter