Actual

The Telegraph: "Un erou român readus la viață, cu intensitate, la Festivalul Enescu din București"

Roxana Roseti › Mar, 2017-09-12 12:08
Festivalul Internațional George Enescu este considerat, fără dubiu, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din Europa.
Euronews, The Telegraph si Reuters sunt doar câteva dintre publicațiile care au apreciat festivalul Enescu.

"Festivalul internațional de muzică clasică din București ia o turnură modernă", precizează Reuters, care amintește pe larg noutățile ediției 2017 a Festivalului Enescu, într-un dialog cu dirijorul Vladimir Jurowski - Director Artistic al Festivalului Enescu 2017.

Festivalul, care se desfășoară până pe 24 septembrie în București, este lăudat în presa internațională în special pentru concertul de deschidere din 2 septembrie, în cadrul căruia dirijorul Vladimir Jurowski și London Philharmonic Orchestra au prezentat Oedipe, de George Enescu în versiune concertantă. În premieră, cu proiecții multimedia live, sub direcția artistică a regizoarei Carmen Lidia Vidu.
"Un erou român readus la viață cu intenistate la Festivalul Enescu din București", scrie cotidianul britanic The Telegraph, după cum notează și Hot News. De altfel, Oedipe de George Enescu, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, va fi prezentat și în stagiunea de la Londra, pe 23 septembrie, la Southbank Centre, după cum menționează tot The Telegraph. "Triumf la Bucuresti pentru Oedipe-ul lui Enescu", titrează Tribune de Geneve via Agence France-Presse.

Oedipe de George Enescu a deschis ediția 2017 a Festivalul Enescu pe 2 septembrie, într-un concert cu ovații, la 81 de ani de la premiera franceză, la 59 de ani de la premiera românească și la 136 de ani de la nașterea lui George Enescu. 

0 comentarii 520 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter