Actual

Talentul - o resursă nepreţuită în compania ta

Doru Dima › Lun, 2015-03-02 11:32


Definiția managementului talentelor, conform Universității Johns Hopkins este „Un set de procese organizaționale integrate, în planul resurselor umane, concepute pentru a atrage, dezvolta, motiva și reține angajații productivi și implicați. Obiectivul managementului talentelor este de a crea o organizație performantă, sustenabilă, care își întrunește obiectivele strategice și operaționale.” Aș vrea să subliniez aici conceptele de atracție, dezvoltare, motivare și retenție. 
Foto: Shutterstock

Ținând cont de modul în care se schimbă forța de muncă practic în fiecare zi, se pare că definiția managementului talentelor ar trebui ajustată. Să analizăm și să explicăm aceste cuvinte cheie.

Procesul de a atrage talente în lumea afacerilor nu are o definiție simplă. Talentul este un termen general care se poate referi la experiență, trăsături comportamentale, nivel de competențe pentru un anumit post, sau toate acestea la un loc. Din fericire, tehnologia modernă a ușurat găsirea talentelor potrivite datorită soluțiilor de tipul evaluărilor. Obținerea talentelor este o sarcină de sine stătătoare care trebuie finalizată înainte de a putea avea loc dezvoltarea, motivarea și retenția.

Pasul următor este dezvoltarea talentelor în cauză. După accesarea unor indivizi talentați, aceștia trebuie antrenați pentru a reprezenta cu precizie organizația lor și pentru a da randament pentru aceasta. Simplificând primii doi pași aflați în discuție, principala arie de interes a managementului talentelor se rezumă la motivație și retenție.

Citeşte mai multe pe Dorudima.ro

0 comentarii 1471 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter