Actual

Summit al liderilor din UE și ai statelor din Sahel în decembrie, la Bruxelles

Roxana Roseti › Vin, 2017-11-10 18:31
Uniunea Europeană vrea să își arate sprijinul pentru grupul G5 Sahel, care a creat o forță antijihadistă în regiune, invitându-i pe liderii acestei coaliții la o reuniune cu omologii lor europeni la Bruxelles în decembrie.

Data acestui summit, a cărui organizare a fost menționată la începutul săptămânii de șefa diplomației UE, Federica Mogherini, ar urma cel mai probabil să fie fixată la 14 decembrie, a confirmat pentru AFP o sursă europeană.
Acest summit “consacrat (regiunii) Sahel”, după cum a spus un diplomat, ar urma să aibă loc înaintea unui consiliu al celor 28 de lideri de stat și de guvern din UE care va începe în cursul după-amiezii de 14 decembrie.

Obiectivul reuniunii este "de a continua să fie susținute financiar și material nevoile extrem de importante ale forței comune a G5 Sahel și de a ridica această chestiune a finanțării la nivel european", a explicat diplomatul.
Finanțările actuale promise sau deja transferate "nu sunt suficiente pentru a răspunde tuturor nevoilor exprimate de această forță", potrivit aceleiași surse.
Mogherini a descris această întâlnire drept "o conferință internațională pentru coordonarea sprijinului internațional pentru țările din Sahel pentru a gestiona mai bine provocările lor privind securitatea și în special crima organizată și diferitele tipuri de trafic (ilegal) din zonă".

0 comentarii 528 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter