Actual, News

SUA riscă să piardă leadershipul în apărarea drepturilor omului

Roxana Roseti › Joi, 2017-01-26 15:37
Sub preşedinţia lui Donald Trump, Statele Unite ale Americii par dispuse să renunţe la rolul lor de apărător al drepturilor omului pe plan internaţional, de aceea alte democraţii ar trebui să preia conducerea în acest domeniu, a estimat organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW), citată joi de AFP.

Sub preşedinţia lui Donald Trump, Statele Unite ale Americii par dispuse să renunţe la rolul lor de apărător al drepturilor omului pe plan internaţional, de aceea alte democraţii ar trebui să preia conducerea în acest domeniu, a estimat organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW), citată joi de AFP.„Tare mă tem că pierdem vocea Statelor Unite ca apărător al drepturilor omului la nivel mondial”, a declarat directorul executiv al HRW, Kenneth Roth, într-o conferinţă de presă miercuri la Geneva. Acest lucru ar putea avea consecinţe dezastruoase, deoarece Washingtonul este de mult timp o „voce importantă pentru societatea civilă, pentru spaţiul civic în multe ţări”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

În această privinţă, Kenneth Roth spune că se teme că guverne din întreaga lume vor fi tentate să “profite de ocazia accederii la putere a lui (Donald) Trump pentru a reprima disidenţa”. El a condamnat, de asemenea, o serie de măsuri luate de când Trump şi-a preluat oficial atribuţiile de şef al administraţiei de la Washington, între care restricţiile anunţate privind primirea refugiaţilor şi a migranţilor, precum şi un decret care interzice finanţarea de către SUA a organizaţiilor neguvernamentale internaţionale care susţin avortul.
„Acest lucru nu este de bun augur pentru leadershipul american în materie de drepturi ale omului”, a subliniat directorul HRW, potrivit căruia “vom avea nevoie urgentă ca alte guverne să se plaseze în prima linie”.

0 comentarii 1283 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter