Actual

SUA: Preluarea Time Warner, motiv de controverse

Roxana Roseti › Vin, 2018-07-13 16:29
Guvernul SUA încearcă să blocheze una dintre cele mai mari achiziții de pe piața media, preluarea grupului Time Warner de către AT&T. Departamentul american de Justiție a anunțat, potrivit The Guardian, că va face apel împotriva unei decizii recente a unui judecător federal de a permite această tranzacție. 

Luna trecută, judecătorul Richard Leon a respins obiecțiile guvernului față de preluarea Time Warner de către AT&T, afacere evaluată la 81 miliarde de dolari. Time Warner - care între altele deține controlul și în grupul Central European Media Enterprises, proprietarul celui mai mare grup media din România, Pro TV - deține numeroase branduri globale, in frunte cu CNN și HBO. (https://www.theguardian.com/media/time-warner).
Președintele Donald Trump în persoană s-a pronunțat împotriva tranzacției, afirmând că aceasta "nu este bună pentru țară". Dar judecătorul Leon a respins argumentele guvernului împotriva achiziției, susținând că nu se bazează pe noțiuni relevante, el avertizând guvernul să nu facă apel.

Departamentul Justiției nu a ținut însă cont de acest avertisment și a decis să conteste decizia.
AT&T s-a declarat surprinsă de decizia guvernului și a anunțat că este pregătită să apere decizia instanței. În condițiile în care comentatori citați de The Guardian au invocat antipatia lui Trump față de CNN, ca posibil motiv pentru opoziția lui față de tranzacție, CEO-ul AT&T, Randall Stephenson, a răspuns unei întrebări privind posibilul rol pe care l-ar avea CNN în aceste complicații: "Sincer, nu știu, dar nimeni să nu fie surprins dacă această întrebare va continua să se facă auzită".
 

0 comentarii 310 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter