Wellbeing, Actual

Studiu: Nu „crearea bogăţiei”, ci „crearea stării de bine”!

Roxana Roseti › Mar, 2016-12-27 01:18
Eliminarea depresiei şi a anxietăţii ar reduce nefericirea cu 20%, în timp ce eliminarea sărăciei ar reduce nefericirea doar cu 5%, potrivit unor date publicate de către cercetătorii britanici.
Nefericirea oamenilor nu este generată de factori economici, ci de probleme de sănătate fizică şi mentală şi de dificultăţi la nivelul relaţiilor, potrivit studiului realizat, în decembrie, de Şcoala de Studii Economice de la Londra.

Inegalitatea venitului explică doar 1% din diferenţele generate de fericire într-o comunitate, în timp ce diferenţele de sănătate mentală explică peste 4%. Educaţia are un efect minor asupra satisfacţiei vieţii, comparativ cu existenţa unui partener, spre exemplu.
Când oamenii îşi evaluează venitul sau educaţia, aceştia se raportează la norma locală curentă. Rezultatul este că o creştere a veniturilor sau a educaţiei are un efect minor asupra fericirii generale a populaţiei: dacă venitul unei persoane va creşte, al alteia ar trebui să scadă, iar media ar rămâne aceeaşi.

Lucrurile care contează

Acest lucru ar explica de ce în Australia, Marea Britanie, Germania şi Statele Unite, rata medie de fericire nu a crescut, în ciuda creşterilor standardelor de viaţă. Potrivit cercetătorilor, „dovezile arată că lucrurile care contează cel mai mult pentru fericirea şi nefericirea noastră sunt relaţiile sociale şi sănătatea fizică şi mentală. Acest lucru necesită un nou rol din partea statului – nu <crearea bogăţiei>>, ci <crearea stării de bine>!”

0 comentarii 1495 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter