Actual

Spectacolul imaginaţiei în birourile Google de la Zurich, Elveţia - Galerie foto

Roxana Lupu › Joi, 2014-06-05 11:45

O zi la birou este un spectacol al simţurilor, în aproape fiecare moment, fie că intri în şedinţă, mergi la prânz sau participi la un brainstorming. Asta dacă eşti angajat Google, la Zurich, în Elveţia. 

În acest caz, vei trăi cel puţin una dintre următoarele situaţii suprarealiste la birou: cobori la masă de la etaj printr-un tunel pe care îţi dai drumul la vale, joci basket şi fotbal, stai cu laptopul în braţe şi dai mailuri dintr-un hamac, participi la şedinţe într-un igloo, cu zăpadă artificială în jur şi... multe altele. 

Ideea de lucru, muncă şi job capătă noi valenţe în acest spaţiu de birouri incredibil de la Google Zurich, amenajat în 2007 de firma de design  Camenzind Evolution. Totul în jur şi întregul concept respiră conceptul Google - este logo ul companiei realizat doar din flori, sau din spirale luminoase, sunt conference rooms pe stilul high tech, dar şi încăperi ce te rup de cotidian şi sfidează rigoarea unui loc de muncă: angajaţii se relaxează într-un spaţiu cu acvarii, întinşi pe scaune.

Pentru mai multe imagini, click aici.

Există şi camera junglă, unde îţi faci treaba înconjurat de zeci de plante, care aproape îţi ating ecranul laptopului, sau camere de jocuri tematice.

Până şi prânzul cel de toate zilele este o experienţă incredibilă: la Google există o întreagă echipă de bucătari, condusă de un Chef, iar acesta chiar vine la tine şi te întreabă cum ţi s-a părut mâncarea!
Un fost angajat a fost întrebat cum a fost să lucreze acolo şi a răspuns: „Interesant, amuzant, surprinzător, inspiraţional şi multe alte cuvinte de acest gen”, notează BoredPanda.com.

Extrem de inovatoare în cultura organizaţională Google este şi această „măsură”: angajaţii sunt încurajaţi ca 20% din timpul lor petrecut la job să îl aloce unui proiect personal. Se pare că din acest model au irumpt Google News şi Orkut, proiecte dezvoltate de angajaţi Google în acest timpul liber din programul de lucru.

În acest spaţiu inovator, vin zilnic oameni minunaţi, nume sonore din politică, mediul academic, muzică, jurnalism, diplomaţie, afaceri şi ţin mini conferinţe ţi meeting-uri informale cu cei de la Google.

„Sunt fascinată de această facilitate pe care o am, de a avea acces la aceste minţi incredibile. Pur şi simplu îmi iau o oră şi merg să îi ascult şi să îmi extind cultura generală sau să mă relaxez”, citează BoredPanda.com o angajată.

0 comentarii 3167 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter