Actual, Inspirație

Soirée de Champagne. Momentul în care efervescența magică a șampaniei se transformă în eternitate

Roxana Roseti › Joi, 2017-06-08 13:30
“Îmi propun să vă fac să iubiți șampania pentru ceea ce veți descoperi în spatele strălucirii ei. Experiența pe care o oferă un pahar de șampanie este diferită dacă cunoaștem locul și condițiile în care se obține, oamenii care o confecționează, valorile și modul lor de viața, istoria și cultura, strălucirea și dificultațile. Cunoașterea amplifică bucuria experienței”…

Cuvintele îi aparțin Olimpiei Pleșa Brandhuber, creatoarea conceptului Soirée de Champagne și cea care dorește să consolideze o comunitate a consumatorilor de șampanie curioși, prin susținerea unor seri conceptuale. Fiind bine știut faptul că, de când a apărut șampania este asociată cu bucuria, celebrarea, luxul, generozitatea, frumosul.
 
Mai precis, marți, 30 mai, OPiA- Celebrate Champagne a lansat la Conacul Domniței Ralu, din Chitorani, un concept de eveniment serial dedicat iubitorilor de șampanie, Soirée de Champagne.
Evenimentul are ca obiectiv propagarea valorilor asociate cu consumul de șampanie și promovarea minunatei licori ca și experiență culturală. O experiență completă de fine dinning care pune accent pe conștientizare și cunoaștere ca expresie a luxului.
O lecție relaxată, în convivialitate, despre vinul din Champagne. Nu este asociată cu un brand de șampanie anume, intenția fiind cea de a prezenta sub acest nume cât mai mulți producători de șampanie. Întrucât povestea fiecăruia scrie istoria acestui brand.

O experiență complexă
 
Soirée de Champagneare ca nucleu o experiență complexă de degustare de champagne și gastronomie fină care se desfășoara întotdeauna într-un loc elegant în prezenta unei atitudini de savoire vivre. Se desfășoară pe trei planuri, unul senzorial în care oaspetii gustă cel mai complex vin din lume , unul cultural în care descoperă povestea din spatele perlelor de șampanie  și unul experiențial dat de o stare de bucurie.
 
Voiaj conceptual
 
Evenimentul din 30 mai a fost un voiaj în universul celei mai vechi case de champagne, Ruinart. Am aflat că șampania a apărut în momentul în care efervescența ei magică a putut fi capturată în sticlă de către oamanii din regiunea Champagne, nu așa cum ușor ne putem imagina, din momentul în care vinul a început să facă spumă pentru că fermenta pentru a doua oară.
Un concept gândit ca să creeze o conectare de excepție. Ideal pentru comunitățile, asociațiile, grupurile cu interese comune, care caută o modalitate de a petrece un moment de exclusiv de calitate.
Și, nu în ultimul rând, un concept adresat  oamenilor care își permit libertatea de a explora, de a învăța continuu, de a fi stăpâni pe timpul lor, de a se înconjura de frumos.  
 
 Evenimentul este susținut de Olimpia Pleșa Brandhuber, studentă WSET Diploma și Wine Scholar Guild Master of Champagne.

Alte evenimente conceptuale de cultură a vinului create de OPiA sunt : “Ocolul pamântului intr-un pahar de vin®”, “Doamnele din spatele perlelor de champagne” “Moët Grand Vintage”,“Savoare și poveste într-un pahar de champagne Pol Roger”, “Vinurile de desert ale lumii”

0 comentarii 929 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter