Actual

Secretul Simonei Halep: Winning Ugly, metoda de coaching care a ajutat-o să câştige la Cincinnati

Constantin Pescaru › Vin, 2017-08-18 11:20
Simona Halep a dezvăluit care este metoda de coaching care a ajutat-o să câştige meciul cu Anastasija Sevastova (6-4, 6-3) din cadrul turneului din Cincinnati.
Foto: Facebook _Simona Halep

Tenismena noastră a mărturisit că antrenorul său, Darren Cahil, a facut-o să se enerveze la începutul meciului, iar acest lucru a ajutat-o.

De asemenea, românca a precizat că se ghidează după sfaturile lui Brad Gilbert, care a dezvoltat metoda de coaching "How to Win Ugly", descrisă în cartea cu acelaşi nume.

"Darren chiar m-a ajutat în primul set, m-a făcut să mă enervez, ceea ce e un lucru bun pentru mine. Asta a și vrut, mi-a adus aminte de un mental coaching - winning ugly, să câștig urât. Azi a fost un moment de acest gen. Brad Gilbert, care a spus acest lucru, chiar m-a inspirat azi... În momentul de față, nu contează cum câștigi, trebuie doar să câștigi", a spus Simona Halep, potrivit Digi Sport.

Tenismena, care se află în prezent pe locul 2 WTA, a mărturisit că încearcă să îţi schimbe mentalitatea de joc.

"Fiecare meci e un pic greu la început, în momentul de față, pentru că nu simt în totalitate jocul. Mi-am făcut și racheta mai tare, aici sunt condiții foarte grele: mingea zboară, azi a fost vânt, e cald... nu prea m-am simțit confortabil. Am încercat doar să-mi recapăt energia, să alerg după toate mingile, să găsesc un ritm. Spre final l-am găsit și asta contează foarte mult.

Serviciul a fost destul de ok, nu foarte bun, dar a fost suficient pentru meciul de azi. Realizez că mă grăbesc între puncte și lucrez la acest lucru. Nu-mi place ceea ce fac, dar un pic e pe mentalitatea veche, la asta lucrez de o perioadă și totuși reușesc să mă calmez, atunci când îmi dau seama că mă grăbesc", a precizat sportiva de pe locul 2 WTA.

Jucătoarea originară din Constanța o va înfrunta sâmbătă în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati pe Johanna Konta, meciul fiind programat la 02:00, ora României.

CUM SĂ CÂŞTIGI URÂT

Americanul Brad Gilbert - fost tenismen, în prezent comentator sportiv şi scriitor - a scris cartea "Hot to Win Ugly", bazându-se pe propriile experienţe.

El explică faptul că cele mai multe victorii le-a obţinut jucând urăt şi prezintă câteva trucuri utile pe care le pot folosi toţi jucătorii de tenis. 

Într-un interviu acordat The New York Times în 2013, Brad Gilbert susţine faptul că acest sport e mai mult unul mental.

Ca tensimen, cea mai importantă calitate a sa era abilitatea de a găsi o cale prin care îşi făcea adversarul să se bată singur.

Mai exact, el descoperea rapid slăbiciunile rivalului din teren şi le exploata la maximum, prin orice mijloace, oricât de murdare.

0 comentarii 895 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter