Actual

Sebastian Kurz: “În viziunea mea despre Europa, nu există membri de clasa a doua”

Roxana Roseti › Vin, 2017-11-10 15:03
Într-un interviu acordat Le Monde, viitorul cancelar austriac Sebastian Kurz vorbește despre proiectul de coaliție și despre faptul că țara sa va rămâne pro-europeană.

La numai 31 ani, conservatorul Sebastian Kurz a câștigat alegerile din 15 octombrie, cu 31.47% din voturi, și a început negocierile pentru viitoarea majoritate cu extrema dreaptă, Partidul Libertății din Austria (FPÖ), care a câștigat 25,97% din voturi. Eurosceptic și boicotat de Israel, FPÖ a participat deja de două ori într-un guvern. O dată alături de stânga, între 1983 și 1986, și odată cu dreapta, între 2000 și 2006.

În cursul interviului sus menționat, Sebastian Kurz vorbește, printre altele, și despre faptul că “Austria are o responsabilitate istorică. Istoria noastră  ne obligă moral să respingem toate formele de antisemitism. Dacă voi deveni șeful executivului, voi fi deosebit de atent la întărirea în continuare a acestei cerințe”.
Întrebat dacă se simte politic mai apropiat de președintele francez Emmanuel Macron sau de prim-ministrul ungar Viktor Orban, Kurz a răspus: “Îl apreciez cu adevărat pe președintele francez. Capacitatea sa de acțiune este remarcabilă.

La nivel european, împărtășesc dorința sa de reformă și, în special, ideile sale privind problemele legate de securitate și migrație. El este capabil să schimbe Europa și, ca reprezentant al unei țări mult mai mici, dacă îl voi putea ajuta, atunci o voi face. Președintele Macron m-a sunat și m-a felicitat în urma alegerilor. Am avut o discuție foarte bună. Dacă, în Polonia, de exemplu, există evoluții negative, atunci este clar că nu trebuie să rămânem tăcuți. Nu trebuie să compromitem statul de drept și democrația. În viziunea mea despre Europa, nu există membri de clasa a doua”, a subliniat Sebastian Kurz în interviul pentru Le Monde, după cum notează RFI.
În luna mai a acestui an, Kurz a devenit liderul Partidului Poporului. Ascensiunea sa în politică a început din subdiviziunea de tineret a partidului, pe care el a condus-o înainte de a ajunge în Consiliul Municipal vienez.
El a fost poreclit și „Wunderwuzzi”, ceea ce într-o traducere liberă înseamnă „cel ce poate merge pe apă”. Kurz a fost comparat adesea cu tinerii lideri ai Canadei și Franței - Justin Trudeau și Emmanuel Macron. Asemeni lui Macron, el a creat o mișcare în jurul său, schimbând și identitatea partidului pe care acum îl conduce.

0 comentarii 626 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter