Actual

Se spune despre ei că ar conduce lumea și ar deține mai mult de jumătate din averea lumii

Mari Pătru › Vin, 2017-08-11 09:59
Cei care conduc cu adevărat planeta sunt un grup de oameni extrem de bogați, foarte bine organizați și care nu apar niciodată în văzul tuturor. De acolo, din anonimat, ei leagă și dezleagă mersul lucrurilor. Cei care au auzit de ei, îi numesc Oculta Mondială sau Illuminati.

Membrii acestei familii nu apar niciodată în topurile oficiale ale celor mai bogați oameni din lume, dar sunt considerați cei mai puternici oameni de pe planetă, influențând istoria ultimelor secole.Cu banii lui, Ducele de Wellington l-a învins pe Napoleon la Waterloo, schimbând cursul istoriei. Ei au finanțat războiul de secesiune din SUA, consolidând democrația modernă. L-au sprijinit pe aventurierul Cecil Rhodes, cel care a schimbat fața Africii, au finanțat armata britanică în timpul cuceririlor coloniale, au făcut afaceri cu împărații Prusiei și cu țarii Rusiei. La începutul secolului trecut, au pus bazele statului Israel, finanțând achiziția de terenuri în Palestina. Intuind perfect „vremurile”, au construit primele căi ferate din Europa și au finanțat vinovăția. Referințele asupra afacerilor și averii sunt rarisime, nu apar în topurile miliardarilor și se feresc de publicitate, Bineînțeles, vorbim despre familia Rothschild.

Familia Rothschild sau Casa de Rothschild este o dinastie europeană de origine iudaico-germană, care a întemeiat case bancare și financiare europene începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea. Cinci linii din ramura austriacă a familiei au făcut parte din nobilimea austriacă, fiind numiți baroni ereditari ai Imperiului Habsburgic de către împăratul Francisc al II-lea în 1816. O altă linie, din ramura britanică a familiei, a fost ridicată la nivelul nobilimii britanice la cererea reginei Victoria. În anii 1800, familia este considerată a fi de departe posesoarea celei mai mari averi private din lume, precum și detinatoarea celei mai imense avuții din istoria lumii moderne. Astăzi, afacerile familiei Rothschild sunt la o scară mai mică decât cele din timpul secolului al XIX-lea, deși cuprind o gamă diversă de domenii, printre care: gestionarea privată a activelor, consultanță financiară, agricultura mixtă, vinicultură și acțiuni de caritate.

Primul membru al familiei despre care se cunoaște că a folosit numele "Rothschild" a fost Izaak Elchanan Rothschild, care s-a născut în 1577. Numele înseamnă "Scut Roșu" în germana veche. Ascensiunea familiei pe plan internațional a început în 1744, odată cu nașterea lui Mayer Amschel Rothschild în Frankfurt, Germania. El era fiul lui Amschel Moses Rothschild, (n. circa 1710), un schimbător de valută care făcea afaceri cu Prințul de Hesse. Născut în ghetoul (numit "Judengasse" sau Aleea evreiască) din Frankfurt, Mayer a întemeiat o casă de finanțe și și-a extins imperiul prin instalarea tuturor celor cinci fii ai săi în cele mai importante cinci centre europene financiare pentru a conduce afacerea. Stema familiei Rothschild conține un pumn care strânge cinci săgeți simbolizând cele cinci dinastii stabilite de cei cinci fii ai lui Mayer Rothschild, ca o referință la Psalmul 127: "Ca săgețile în mâinile unui războinic". Motto-ul familiei apare sub scut în latină: Concordia, Integritas, Industria (Armonie, Integritate, Industrie).

Setul de reguli impus de fondatorul dinastiei, respectat și astăzi, este unul dintre secretele succesului și o explicație pentru discreția Rothschild. Toate posturile importante trebuie să fie ocupate de membri ai familiei și doar barbații au voie să facă afaceri. Fiul cel mai mare al celui mai mare fiu este șeful familiei și tot el moștenește toată averea, cu literă de lege lăsată de Mayer, pentru ca averea dobândită în cursul istoriei să nu se dilueze. Pentru ca averea să rămână în familie, membrii trebuie încurajați să se căsătorească între ei, fiind acceptate căsătoriile între verișori primari sau secundari. Amschel a scris în testament: “Niciodată să nu fie făcut un inventariu public, de către tribunale sau oricine altcineva, a averii mele. Interzic publicarea oricărei evaluări a moștenirii mele”.

De la cel mai înalt nivel imaginabil al puterii, acești Illuminati necunoscuți celor mulți, guvernează aproape nestingherit. Ei fac legi și revoluții, ei instaurează guverne, ei hotărăsc ce țări dispar pentru ca altele să le ia locul. Ei “fabrică” noi ideologii și chiar religii. Se spune că ei au creat orânduirea capitalistă, tot ei au creat-o și pe cea comunistă. Ei făuresc tratatele militare și economice internaționale, ei schimbă regimuri politice și președinți de state, ca pe niște simple piese uzate ale unei mașini.

Metoda lor de lucru este simplă dar eficientă și poate fi descrisă în 3 pași: PROBLEMĂ, REACȚIE, SOLUȚIE.

1. În primul rând ei creează o PROBLEMĂ (conflicte, războaie, revoluții, dezastre, etc.) Creează conflicte și războaie în care cele două părți provocate, luptă una împotriva celeilalte și nu contra adevăratului instigator. Tot ei finanțează toate părțile implicate în conflict.
2. Apoi prin intermediul mass-media și a manipulării determină o REACȚIE în rândul populației, care solicită o rezolvare a PROBLEMEI apărute.
3. În final tot ei vin cu SOLUȚIA care aproape întotdeauna se lasă cu efecte dure asupra populației (sărăcie, restrângerea unor drepturi și libertăți, etc. – vezi atentatele din 9/11, armele lui Saddam, criza financiară…) Ei trec întotdeauna drept instanța împăciuitoare care pune capăt conflictelor. Practic scopul lor este să controleze și să conducă întreaga planetă prin crearea unei Noi Ordini Mondiale și a unui Guvern Mondial unic. Acești oameni nu sunt interesați să câștige bani, deoarece “fabrica de bani” este a lor. Ei pot avea oricâți bani doresc. Ce își mai poate dori cineva care are toți banii din lume? PUTERE și CONTROL ! Acesta este scopul lor. Pentru a deține puterea absolută și controlul întregii planete ei intenționează să realizeze următoarele obiective:
1. Stabilirea unui Guvern Mondial unic și a unei Noi Ordini Mondiale.
2. Distrugerea identității naționale a statelor lumii.
3. Distrugerea tuturor religiilor lumii (în special a creștinismului) și înlocuirea lor cu o religie unică de tip New Age.
4. Controlul total al populației globului și a fiecărui individ în parte precum și transformarea lor în “sclavi de tip modern”.
5. Reducerea masivă a populației globului până la o limită ușor de susținut de către mediul și resursele planetei.
6. Promovarea depravării și a obiceiurilor rele pentru îndepărtarea moralei creștine.
7. Distrugerea modelului actual de societate și a celulei ei de bază, familia.
8. Distrugerea libertății de exprimare și restrângerea unor drepturi fundamentale ale indivizilor.

Imperiul financiar creat de Dinastia Rothschild

De peste 200 de ani, banca Rothschild este inima finanţelor mondiale. Are o reţea de 40 de birouri în mai mult de 30 de ţări din Europa, America şi Australia. Edmond de Rothschild (1926-1997) spunea : „Un Rothschild care nu este bogat, evreu, filantrop, bancher şi care nu duce un anume stil de viaţă, nu este un Rothschild”. Istoria este aceeaşi ca a oricărei alte familii de industriaşi din SUA sau din Anglia; numai că trebuie recunoscute circumstanţele puţin favorabile în care s-a produs ascensiunea ei. Familia Rothschild, provenind din evrei din Germania, s-a impus încă din secolul XVI în domeniul bancar şi financiar şi filantropic. La sfârşitul secolului XIX, a susţinut sionismul, pe care Edmond Rothschild îl explica astfel : ” Un evreu american care dă bani unui evreu englez pentru a aduce un evreu polonez în Palestina”.– Fondatorul familiei – „tatăl pieţii financiare internaţionale” – Amschel Mayer Rothschild s-a născut la 23 februarie în 1744 la Franckfurt, ca fiu al lui Moses Amschel Bauer. El a transformat comerţul cu vânzare pe datorie, practicat de tatăl său, într-o bancă. Averea lui Mayer a avut ca punct de plecare afacerile acestuia cu aristocratul Guillaume, care moştenise una dintre cele mai uriaşe averi din Europa şi care i-a cerut lui Mayer să i-o gestioneze. De altfel, Guillaume a şi plecat timp de mai mulţi ani într-un fel de exil, având încredere totală în Rothschild.

Amschel avea 7 copii, din care cinci erau băieţi. Fiecare dintre ei, cum împlinea 25 de ani, a fost trimis să creeze sau să preia conducerea unei filiale a băncii Rothschild din Londra, Paris, Viena, Napoli şi Franckfurt, operă a tatălui lor. Aşa au apărut cele cinci ramuri ale familiei. La 29 septembrie 1822, împăratul Austriei François I-er îi ridică la rangul de baroni pe toţi cei cinci fii ai lui Mayer, astfel că descendenţii lor legitimi pe linie masculină poartă titlul, indiferent de naţionalitate. În 2005, Mayer a ocupat locul 7 pe lista celor mai influenţi oameni din întreaga istorie, potrivit revistei Forbes, care l-a declarat “tatăl pieţii financiare internaţionale”.Căsătoriile dintre ramuri au permis familiei să păstreze controlul asupra averii şi să se dezvolte în mai multe domenii ale activităţii bancare, capacitatea lor de a finanţa, oferind oportunităţi de investiţii. În secolul XIX, au devenit importanţi finanţatori şi acţionari în exploatări miniere şi în dezvoltări de căi ferate, două paliere ale dezvoltării industriale din Europa. Schimbările de guverne şi evenimentele politice au jucat, după împrejurări, un rol pozitiv sau negativ asupra averii Rothschild. Revoluţia din 1848, criza din anii ’30 şi apariţia nazismului au marcat serios istoria clanului.

Putere financiară şi politică

Astăzi, mai există doar ramurile franceză şi engleză ale familiei, celelalte trei- germană, austriacă şi italiană-dispărând. De-a lungul anilor, chiar dacă expansiunea Rothschild era o realitate, decalajul dintre ramuri a început să apară, provocat de viaţa din ce în ce mai decadentă şi plină de snobism şi aroganţă , manifestate de membrii generaţiei a treia de după fondator. Ei şi-au folosit întreaga putere financiară şi politică pentru a-şi învinge concurenţii şi pentru a se instala în noile sectoare industriale create de revoluţia industrială de la mijlocul sec. XIX. Crahul din 1929, cu un impact puternic asupra finanţelor, l-a determinat pe baronul Louis von Rothschild să încerce, fără succes, consolidarea Creditanstalt, prin fuziune cu filiala băncii Rothschild. Aşa că în1938 şi-a abandonat afacerea şi a părăsit Austria. Palatele Rothschild au fost confiscate şi distruse de nazişti. În 1999, guvernul austriac a returnat celebrei familii 250 de opera de artă furate de regimul lui Hitler şi care s-au regăsit în muzeele vieneze. În Italia, odată cu reunificarea ţării din 1861, bănca Rothschild s-a închis. Nici ramura germană n-a fost mai norocoasă. Wilhem Carl von Rothschild (1828-1901) a fost ultimul bancher al familiei la Franckfurt.

Instalat la Londra, Nathan Mayer Rothschild (1777-1836), fondator al băncii londoneze, ar fi făcut avere, fiind informat înaintea tuturor, printr-un porumbel voiajor, de victoria englezilor de la Waterloo, ceea ce i-a permis speculaţii financiare avantajoase. Aceasta, pentru că avusese inspiraţia de a finanţa campania ducelui de Wellington împotriva lui Napoleon.Două titluri de nobleţe au fost create pentru a-i răsplăti pe membrii familiei Rothschild : cel de baronet şi cel de baron. Lionel de Rothschild (1808-1879) va finanţa guvernul britanic pentru participarea la lucrările de la canalul Suez şi se va lansa în dezvoltarea căilor ferate din Franţa, iar fiul său, Alfred, va conduce 20 de ani banca londoneză. Fraţii Rothschild au preluat şi controlul companiei miniere spaniole, Rio Tinto, devenind acţionari principali ai minelor de diamant din Africa de Sud.

Istoria se repetă. Un veritabil Rothschild acumulează averi

După 200 de ani de la înființarea dinastiei, Nathaniel Rothschild, 36 de ani, e pe punctul de a deveni cel mai bogat descendent al renumitei familii.Câștigurile obținute de cel de-al cincilea baron de Rothschild vor atinge în curând pragul de un miliard de dolari. Investițiile din Ucraina, Europa de Est și, cel mai important, acțiunile deținute la Fondul de investiții Atticus Capital, evaluat la 14 miliarde de euro, îi asigură un loc confortabil între miliardarii lumii.Asemeni strămoșilor, Nathaniel preferă să fie o prezență discretă în viața publică. El este principalul consilier al lui Oleg Deripaska, unul dintre cei mai bogați oligarhi din Rusia, proprietarul gigantului de aluminiu Rosal, care a fuzionat recent cu alte două grupuri pentru a crea cea mai mare companie de aluminiu la nivel mondial.

Și ca un Rothschild veritabil, lui Nathaniel îi place să trăiască viața la maximum: schior pasionat, are reședinta principală în Klosters, Elveția, și folosește avionul personal pentru a ajunge la celelalte locuințe din Paris, Moscova, Londra, New York și Grecia. Se întâlnește cu actrițe celebre și cu fotomodele, este membru al CA al Brookings Institution, organizatia de cercetare din Washington, și bea vinuri doar din podgoriile Rothschild. "A face parte din familie înseamnă enorm. Nat știe că își va îndeplini misiunea de baron Rothschild doar dacă va acumula mari averi", spune Jeffrey Leeds, un apropiat al baronului. De altfel, povara de a fi urmașul dinastiei Rothschild este destul de grea. În 1996, unuia dintre nepoții Rothschild, lui Amschel,41 de ani, i s-a cerut să conducă banca familiei din Londra. A fost găsit spânzurat în camera de hotel... Patru ani mai târziu, Raphael de Rothschild a murit pe o stradă din New York din cauza unei supradoze de heroină.

Surse: bodrug.eu
           wikipedia.com

6 comentarii 6114 vizualizări

Comentarii

2018-07-09 19:12

MARIN S

Soarta omului de a fi supus

Soarta omului de a fi supus morții este greu de suportat motiv pentru care omul a căutat să uite acest lucru prin : beția de putere , bani , sex , alcool , droguri , viteză etc. Oamenii mai sus pomeniți sunt de plâns . Sincer nu vreau să fiu așa , nu am nevoie de așa ceva ca să mă bucur de viață !

2018-07-09 19:08

UN OARECARE

Soarta omului de a fi supus

Soarta omului de a fi supus morții este greu de suportat motiv pentru care omul a căutat să uite acest lucru prin : beția de putere , bani , sex , alcool , droguri , viteză etc. Oamenii mai sus pomeniți sunt de plâns . Sincer nu vreau să fiu așa , nu am nevoie de așa ceva ca să mă bucur de viață !

2017-12-08 22:11

PETRU MATEI

Eu nu pot sa ii numesc oameni

Eu nu pot sa ii numesc oameni pentru că nu sunt.
Ei sunt DIADVOLI INPIELITATI IN PIELE DE OM,și se dau că ar fi oameni ,dar nu sunt pentru că nu au suflete.
Deci sunt :TELEGHIDATI:CONDUSI DE LACOMIE SI NESAT MEREU NEMULTUMITI PENTRU CA NU AU DE AJUNS.

2017-12-08 22:10

PETRU MATEI

Se spune despre ei că ar

Se spune despre ei că ar conduce lumea și ar deține mai mult de jumătate din averea lumii
Eu nu pot sa ii numesc oameni pentru că nu sunt.
Ei sunt DIADVOLI INPIELITATI IN PIELE DE OM,și se dau că ar fi oameni ,dar nu sunt pentru că nu au suflete.
Deci sunt :TELEGHIDATI:CONDUSI DE LACOMIE SI NESAT MEREU NEMULTUMITI PENTRU CA NU AU DE AJUNS.

2017-12-08 22:08

PETRU MATEI

Se spune despre ei că ar

Se spune despre ei că ar conduce lumea și ar deține mai mult de jumătate din averea lumii
Mari Pătru › Vin, 2017-08-11 08:59
Cei care conduc cu adevărat planeta sunt un grup de oameni extrem de bogați, foarte bine organizați și care nu apar niciodată în văzul tuturor. De acolo, din anonimat, ei leagă și dezleagă mersul lucrurilor. Cei care au auzit de ei, îi numesc Oculta Mondială sau Illuminati.
Eu nu pot sa ii numesc oameni pentru că nu sunt.
Ei sunt DIADVOLI INPIELITATI IN PIELE DE OM,și se dau că ar fi oameni ,dar nu sunt pentru că nu au suflete.
Deci sunt :TELEGHIDATI:CONDUSI DE LACOMIE SI NESAT MEREU NEMULTUMITI PENTRU CA NU AU DE AJUNS.

2017-12-08 22:00

PETRU MATEI

Toți bogătanii ăștia

Toți bogătanii ăștia necinstiți ore sa de-a socoteala Dumnezeului Cerurilor pentru tot veninul cu care ne intoxica de mii de ani.Ei se cred STAPANI AI LUMII?Hmm,o sa vedem ce răspuns vor da ei către TATAL NOSTRU CEL ADEVARAT :DUMNEZEU DIN CER:când va veni acasă ......El este STAPAN ABSOLUT ,,,nici nu vor ști ce ia lovit

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter