Actual

Se înfiinţează Consiliul combaterii concurenţei neloiale

Magda Gheorghiţă › Vin, 2016-03-18 10:06
Reprezentanţi ai Finanţelor, Consiliului Concurenţei, CNA, ANPC, ORDA şi OSIM vor constitui Consiliul interinstituţional în domeniul combaterii concurenţei neloiale Mediafax anunţă că organismul va asigura coerenţa politicilor publice în domeniu, a decis miercuri Guvernul.

Consiliul va fi un organism consultativ, nepermanent şi fără personalitate juridică şi are drept scop definirea şi implementarea politicilor publice în domeniul combaterii concurenţei neloiale. Acesta va asigura coerenţa fundamentării şi implementării politicilor publice din domeniile specifice de activitate cu impact relevant în menţinerea unei pieţe concurenţiale loiale.

Totodată, forul menţionat va asigura comunicarea interinstituţională în aceste domenii, precum şi armonizarea punctelor de vedere ale instituţiilor cu atribuţii în domeniu la nivel naţional. Consiliul va supune dezbaterii rezultatele evaluării cadrului legal specific fiecărei autorităţi cu impact relevant în menţinerea unei pieţe concurenţiale loiale şi, după caz, va face propuneri pentru îmbunătăţire, în concordanţă cu reglementările Uniunii Europene şi practicii în domeniu.

O altă atribuţie vizează elaborarea raportului anual privind implementarea legislaţiei cu impact relevant în menţinerea unei pieţe concurenţiale loiale pentru anul precedent, care va fi înaintat Guvernului prin grija Ministerului Finanţelor Publice până la data de 30 iunie a anului următor, se arată într-un comunicat remis de Executiv.

Activitatea Consiliului se va desfăşura în şedinţe semestriale, pe baza unui program tematic anual sau ori de câte ori este necesar, iar din el vor face parte câte doi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, Consiliului Concurenţei, Consiliului Naţional al Audiovizualului(CNA), Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor(ANPC), Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci(OSIM), Oficiul Român pentru Drepturile de Autor(ORDA).

Preşedinte al Consiliului interinstituţional va fi unul dintre reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice, numit prin ordin al ministrului respectiv, iar secretariatul şi suportul logistic necesar sunt asigurate de Consiliul Concurenţei.

La lucrările Consiliului interinstituţional pot participa, în calitate de invitaţi, fără a avea drept de vot, reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile şi profesionale cu rol de autoreglementare în domeniu, care ar putea contribui la soluţionarea unor probleme aflate pe ordinea de zi, se mai arată în comunicat.

0 comentarii 458 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter