Companii, Actual, Piața Muncii/Employment

Se caută personal calificat. O companie de recrutare vrea să angajeze 500 de meseriași pe salarii mai mari decât media pieței

Dana Badea › Joi, 2017-04-20 17:45
Pentru a acoperi criza de personal calificat și a micșora absenteismul în companii, firma Adecco va angaja anul acesta 500 de persoane cu un salariu mai mare față de media pieței, care vor fi la dispoziția firmelor aflate în căutare de angajați în regim temporar. 

Cele 500 de persoane cu anumite calificări vor fi angajați pe perioadă nedeterminată și vor avea un salariu cu aproximativ 20-30% mai mare decât media pieței, în funcție de zonă. „Vorbim de salarii de peste 2500-3000 de lei. Adică poate ajunge și la 1000 de euro pe lună net pentru un motostivuitorist de exemplu”.

Florin Godean, CEO-ul Adecco, spune că succesul acestui proiect- outsourcing în zona muncii temporare- ce urmează să fie implementat în premieră în România, dar frecvent folosit în Italia și Franța, va fi măsurat în funcție de gradul de ocupare al angajaților, care va trebui să ajungă la cel puțin 80%, adică din cele 20 de zile lucrătoare, 16 zile angajații trebuie să lucreze. „Scopul nostru este să acoperim absenteismul. De exemplu un angajat are o indigestie, nu mai poate să ajungă la serviciu și nu are cine să-l înlocuiască. Atunci poate suna la biroul local Adecco și va avea postul acoperit în acea zi. Se întâmplă în toate companiile și în toate industriile. Există angajați care din diferite motive nu pot să ajungă la serviciu.”

CEO-ul Adecco afirmă că în prezent firmele se confruntă cu o migrație foarte mare de personal calificat iar un muncitor care își cunoaște meseria nu poate fi angajat pe salariul minim pe economie.
„Salariile trebuie să crească la un nivel decent. Undeva la nivelul mediu al Europei de Est. Și într-acolo ne îndreptăm. (...) Dacă ne referim la angajați fără studii superioare, vorbim de o medie de 500 de euro net, e un salariu decent. În prezent la nivel de companii dacă vorbim de muncitori calificați salariul e undeva la
350-400 euro net (...) Dacă cineva se gândește că poate să construiască un business sustenabil bazat pe salariul minim pe economie atunci face o mare greșeală. Și se minte singur că poate construi un astfel de business”.

 

3 comentarii 2341 vizualizări

Comentarii

2017-04-21 20:25

BOIANGIU FLORIN

Sunt constructor.

Sunt constructor.

2017-04-21 20:24

BOIANGIU

Sunt constructor.

Sunt constructor.

2017-04-21 20:23

BOIANGIU

Sînt constructor.

Sînt constructor.

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter