Actual

Școli de weekend pentru etnicii maghiari din străinătate

Roxana Roseti › Vin, 2018-02-23 17:04
Guvernul ungar acordă o importanţă deosebită susţinerii şcolilor de weekend pentru etnicii maghiari din străinătate, dat fiind că aceştia au o mare contribuţie la păstrarea identităţii ungare, a declarat vineri Arpad Janos Potapi, secretar de stat pentru comunităţile etnice maghiare din afara ţării, potrivit MTI.

Conform datelor guvernului ungar, 213 şcoli de weekend pentru etnici ungari, frecventate de 5.200-5.300 de elevi, funcţionează în afara teritorului ţării, după cum a indicat Potapi la Budapesta, cu prilejul întâlnirii inaugurale a reprezentanţilor acestor şcoli.
 
În 2017 au fost lansate două programe destinate să-i ajute pe etnicii ungari din afara ţării să-şi păstreze identitatea. Prin aceste două programe, şcolile pot accesa fonduri totale de 200 milioane de forinţi (639.000 de euro), iar organizaţiile din diaspora, suma de 300 milioane de forinţi.
 

0 comentarii 435 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter