Companii, Actual

Scandal la Hidroelectrica. Mărul discordiei, înlocuirea unui membru al directoratului

Dana Badea › Lun, 2017-06-19 12:22
Fondul Proprietatea a cerut revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere al Hidroelectrica, pe motiv că „nu au o experienţă anterioară în Hidroelectrica şi nicio expertiză în hidroenergie.”

Fondul Proprietatea (FP) a cerut convocarea adunării ordinare a acţionarilor Hidroelectrica pentru a solicita revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere, scrie news.ro. Potrivit FP, cei patru membri ai Consiliului ar fi încălcat principiile codului de etică al Hidroelectrica precum şi principiile codului de guvernanţă corporativă.

Cei patru membri sunt preşedintele consiliului de supraveghere Ioana Andreea Lambru şi trei membri ai consiliului: Laurenţiu Dan Tudor, Horia Marian Gâmbuţeanu şi Andreea Negru Ciobanu. Ei ar fi ignorat şi încălcat în mod deliberat codul de etică al Hidroelectrica, care precizează că „promovarea/recrutarea personalului trebuie să se facă într-o manieră transparentă, luând în considerare experienţa profesională şi integritatea necesare”, se arată în comunicat.

”Cererea fondului este determinată de faptul că respectivii membri ai Consiliului nu s-au opus la propunerea ca, în mod arbitrar, domnul Petronel Chiriac, membru al Directoratului să fie înlocuit cu domnul Adrian Constantin Volintiru, fără a implementa mai întâi un proces de selecţie transparent”, se arată în comunicatul FP, acţionar minoritar al Hidroelectrica.

Reprezentanţii FP cred că, astfel, au fost desconsiderate realizările membrilor actualului directorat şi a fost desconsiderată necesitatea de a avea o analiză detaliată a abilităţilor profesionale şi a expertizei adecvate ocupării unei astfel de poziţii. Cei patru membri ai Consiliului au fost numiţi pentru un mandat interimar, de patru luni, pe data de 19 aprilie 2017.

0 comentarii 1182 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter