Actual

Săptămâna Diplomaţiei Europene 2017: Focus clima

Roxana Roseti › Mie, 2017-11-22 15:50
Cu prilejul Săptămânii Diplomaţiei Europene 2017: focus clima, între 27 noiembrie și 7 decembrie, Ambasadele Franţei, Spaniei, Suediei şi Germaniei organizează, împreună cu Institutul Cultural Român şi cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, o serie de proiecţii de film.

Prima zi de proiecție va fi luni, 27 noiembrie, când, la ora 18.30, publicul va avea ocazia să vizioneze la sediul Institutului Cultural Român, în Aleea Alexandru nr. 38, filmul Delta Dunării, paradisul aproape pierdut! (2013). Documentarul va fi prezentat de jurnalistul Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Evenimentul va fi inaugurat oficial marţi, 28 noiembrie, ora 20.00, la Institutul francez cu filmul The Age of Consequences (regia Jared P. Scott, 2016), în prezenţa doamneiGraţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, precum şi a doamnei Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei, şi a domnului Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei.

Scopul Săptămânii Diplomaţiei Europene este acela de a scoate în evidenţă semnificaţia schimbărilor climatice, precum şi gravele consecinţe ale acestora impulsionând dezbaterile pe acest subiect în societatea actuală. În lupta comună împotriva modificărilor reflectate în climă, Europa doreşte să fie un model la nivel global şi să prezinte alternative de contracarare a efectelor negative ale schimbărilor climatice. Filmele prezentate vor exemplifica posibile domenii de acţiune.

0 comentarii 567 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter